Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-løbere med vokseværk

Der er nu motion på alle niveauer hos Faaborg Runners. Privatfoto
Digital løbe- og gågruppe har været en succes - nu udvides målgruppen også til at omfatte øvede løbere.

Faaborg: Faaborg Runners - Bevæg Dig for Livet er navnet på et gratis tilbud til alle om at komme i gang med at dyrke motion og møde nye mennesker.

Facebookgruppen begyndte i marts med tilbud om løbemotion for alle hver mandag fra Forum Faaborg, siger Runners-vært Bjarne Ravn.

10-15 humørfyldte løbere i alle aldre har siden trænet flittigt, og er nu i så god form, at flere af dem netop har gennemført et 5 kilometer motionsløb i fine tider.

Så nu presser de Faaborg Runners og vil have mere.

Annonce

To løbetilbud

Derfor bliver der fra mandag 24. juni mulighed for at vælge mellem to løbetilbud.

Det kendte hver mandag, hvor alle kan være med, bare de skiftevis kan løbe lidt og gå ind imellem. Og så det nye tilbud med krav til deltagerne om at kunne løbe i et langsomt tempo 4-5 kilometer uden stop. Udvidelsen med et ekstra løbehold kan kun lade sig gøre, fordi vi har opbakningen fra frivillige er markant. Som Poul Thorsen. Han meldte sig for en måneds tid siden som ny Runners-vært for kunne klare den stigende tilgang af løbere.

Poul har dyrket motionsløb i snart 7 år.

Erfaren vært

Faaborg Runners har fra oprettelsen fået stor støtte fra en af Faaborgs dygtigste langdistanceløbere, Lisbeth Billeskov Hansen, kendt fra det danske VM-hold i 100 kilometer og nu med over 100 maratonløb i skoene.

Lisbeth har meldt sig som Runners-vært og vil fra mandag 24. juni tage sig af holdet med de øvede løbere.

Hun glæder sig til at give inspiration til de løbere, som har mod på mere motion og distancer over 5 kilometer.

Løber på broen

5. oktober deltager Faaborg Runners i Genåbningsløbet Gl. Lillebæltsbro på 10 kilometer distancen. Der skal trænes, men det skal være sjovt.

Faaborg Runners er ikke en klub, men et tilbud under blandt andet DGI og DIF om at få flere op ad sofaen og dyrke mere motion.

Alle kan deltage ved at melde sig på Facebook eller møde op på mandage kl. 17.30 ved Forum Faaborg for at løbe.

På tirsdage og torsdage kl. 17 ved Forum Faaborg tilbydes gåmotion ved Gå-vært Ina Vorm.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce