x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-iværksætter tilbyder digital hundetræning

Vivian Pedersen har haft hunden Mensa, siden den var hvalp, og den medvirker også på flere af Vivian Pedersens online hundetræningsvideoer. Foto: Maria Retoft Pedersen
33-årige Vivian Pedersen har gjort sin store passion - hundetræning - til en forretning med www.digitalhund.dk, hvor hun tilbyder online træningsforløb til hundeejere og deres firbenede kæledyr.

Faaborg: Vivian Pedersen har en stor passion, som for alvor fik fat i hende i teenageårene.

Da hun var barn, begyndte hendes forældre at engagere sig i hundetræning, og hun blev lige så bidt af det, som forældrene gjorde. Da hun var fyldt 18 og var gammel nok, tog hun - sideløbende med sine studier på Faaborg Gymnasium - uddannelsen som hvalpeinstruktør i Dansk Kennelklub. Siden da har det bare taget fart, og Vivian Pedersen har taget adskillige kurser, uddannelser og deltaget i foredrag og i det hele taget gjort sig klogere på hundetræning og hundeadfærd.

I 2017 begyndte hun så småt på det, hun drømmer om engang skal blive hendes levevej: www.digitalhund.dk.

Her tilbyder hun digitale hundetræningsforløb, som består af videomateriale med forskellige øvelser, som hundeejere kan bruge, når de skal træne deres hunde.

- Jeg har haft hundetræningshold i mange år, og jeg oplevede, at der var et behov for sådan et tiltag. Nogen kan måske ikke komme på de tidspunkter, hvor træningen ligger. De bliver forhindrede af den ene eller den anden årsag, holdet er fyldt op, eller noget helt andet. Jeg har ikke ubegrænset plads i min kalender, så jeg bare kan lave nye hold. Så jeg begyndte at lave de her digitale forløb, man kan købe adgang til. Så kan man træne med sin hund, lige når det passer ind, og hvor man vil, fortæller Vivian Pedersen.

Annonce

Vivian Pedersen og Digital Hund

Vivian Pedersen har taget flere uddannelser og har haft træning inden for rally-lydighed, kørekort til hund, nosework, dogparkour/kropskontrol, spor, tricks m.m.

Hun underviser på forskellige hundetræningshold i Dansk Kennelklub Faaborg.

Vivian Pedersen træner med sin egen hund Mensa og har også deltage i konkurrencer.

Supplerende træning

Vivian Pedersen understreger, at hendes digitale træningsforløb er supplerende træning til den fysiske hundetræning sammen med andre.

- Noget af det allervigtigste for hunde er, at de kommer ud og er sammen med andre hunde, der opfører sig anderledes, end de selv gør, siger hun.

Til gengæld er en af fordelene ved de digitale hundetræningsforløb, at de kan målrettes direkte efter, hvad det er, man ønsker at træne.

- På de fysiske hundetræningshold er træningen mere generel, fordi den skal tilgodese mange forskellige hunde. Hos mig kan man købe et forløb, som fx er målrettet det at lære hunde at gå pænt. Og folk kan komme med ønsker til, hvilke forløb de kunne tænke sig.

Målgruppen for de digitale træningsforløb er helt almindelige familiehunde.

- Der er nogen, der bruger rigtig meget tid på træning med henblik på at gå til konkurrencer med deres hunde. Det er ikke dem, jeg henvender mig til. Min træning er mere hverdagstræning, så hundene fungerer i en familie, siger hun.

Ifølge Vivian Pedersen er det bedst at træne sin hund, fra den er hvalp, men det er aldrig for sent at gå i gang.

- Man kan træne en hund hele dens liv. Når den er hvalp, er den meget motiveret for at lære. Når den bliver teenager, er det knap så nemt, siger hun.

Et bånd mellem hund og ejer

Vivian Pedersen er oprindeligt akademisk uddannet i latin og tysk, men i dag har hun forskellige småjobs som rengøring, kontorarbejde og tekstforfatning ved siden af sin iværksættervirksomhed. Håbet er, at hun engang kan komme til at leve af digitalhund.dk, men hun tager det stille og roligt.

- Nu har jeg efterhånden fået opbygget et udvalg af træningsforløb, og jeg har ikke rigtig gjort noget for at udbrede kendskabet til det endnu. Det er vigtigt for mig, at det er sjovt, og jeg ikke kører sur i det, fordi det skal gå stærkt, siger hun.

Vivian Pedersen bor i Strandgårdsvænget i Faaborg sammen med sin datter og den seksårige hvide schweiziske hyrdehund Mensa.

- Egentlig burde jeg nok have været et kattemenneske. Man siger jo, at de er mere indadvendte, som jeg er, hvorimod hundeejere er mere udadvendte og sociale. Men hunde har altid fascineret mig. Det er interessant at observere dem, og det er en fed oplevelse at kunne lære ens hund at gøre noget bare ved at knipse med fingrene, siger hun.

Hundetræningen er med til at skabe et værdifuldt bånd mellem en hund og dens ejer.

- Det styrker helt klart forholdet, samarbejdet og tilliden, mener Vivian Pedersen, hvilket også er hendes motivation i hendes iværksættervirksomhed.

- Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at jeg kan hjælpe nogle hunde til at få et bedre liv med deres familier gennem min træning. Langt de fleste hundejere vil kun deres hund det bedste. De trænger måske bare til et godt råd.

Det er aldrig for sent at træne sin hund, men det er nemmest, hvis man træner den, fra den er hvalp, siger Vivian Pedersen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Vivian Pedersen håber, at hun en gang i fremtiden kan leve af digitalhund.dk. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Annonce