Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg hjælper Faaborg: Vi brænder de sidste penge af på gårdfester

Piloten, Posten og Pianisten spiller to sæt i Magasingården.

Faaborg: Nu skal overskudsstakken af pengesedler fra kampagnen "Faaborg Hjælper Faaborg" brændes af, og det bliver med den fest, som kampagnemagerne i de to mediehuse, Ugeavisen Faaborg og Det Rigtige Faaborg, har lovet.

Det sker i forbindelse med "Open by night" i Faaborg torsdag 30. juli kl. 15-21 i tre af byens gamle gårde: Den Voigtske Gård, Poul Kinafarers Gård og Magasingaarden. Her sætter lokale musikere fut i fejemøget.

Masser af musik i de gamle købmandsgårde ved "open by night" torsdag den 30. juli.

Da coronaen brød ud og lukkede Faaborg - og resten af landet - ned, gik Faaborgs to mediehuse sammen om at etablere kampagnen "Faaborg Hjælper Faaborg" med formålene at skabe fællesskab, liv og omsætning.

Annonce

Det lykkedes til overflod. Borgerne og byens erhvervsfolk bakkede op med køb af kampagne-T-shirts og donationer, så flere end 100.000 kroner løb ind på hjælpekontoen.

Undervejs bad initiativtagerne folk bestemme, hvordan pengene så skulle bruges: Skulle der holdes en stor fest, eller skulle pengene bruges på det trængte butiks- og erhvervsliv? En afstemning var tæt på at vise dødt løb, så komiteen bag kampagnen besluttede at gøre begge dele.

3. juni drog kampagnen rundt i Faaborg og oplandsbyerne og delte gavekort for 80.000 kroner ud, så kunderne kunne støtte butikker og andre erhvervsvirksomheder efter eget valg. Da mellemregninger var lagt til og trukket fra, viste der sig alligevel at være godt 40.000 kroner til overs. Dem har paraplyforeningen "Vores Faaborg og Egn" fået overdraget og sætter dem i at peppe "open by night" op med masser af fest og musik i gårdene.

Ugl og Fulg kan opleves i den Voigtske Gård.

Det kommer til at foregå på den måde, at "Ida Brinch Kvartet", "Daniel og Jessica Barber", "Ugl og Fugl", "Adlon-kvartetten", "Posten, Piloten og Pianisten", samt "Løven, Kim og Hulken mæ' Ricko" giver koncerter i gårdene. Her står lokale cafeer for salg af drikkevarer. Foreninger hjælper med at holde styr på siddepladser - og at forsamlingsbegrænsningen på maksimalt 100 personer respekteres.

I en fælles presseudtalelse fra de to mediehuse hedder det:

"Hermed sætter vi det festlige punktum for "Faaborg Hjælper Faaborg", vi havde håbet på. Det har været en fornøjelse at arbejde for vores by og et privilegium at opleve opbakningen. Godt gået Faaborg - og god fest."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce