Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg Gymnasium kæmper for klimaet

Elever fra miljøudvalget på gymnasiet delte "Verdens Bedste Nyheder" ud ved alle indgange forleden morgen.
På en række fronter gør Faaborg Gymnasium en aktiv indsats for at forhindre de alvorlige klimaforandringer, der truer klodens fremtid.

Faaborg: - Her på Faaborg Gymnasium vil vi ikke kun oplyse jer om klimaproblemerne. Vi vil gerne gøre noget ved dem - sammen med jer! Sådan sagde rektor Jesper Hasager Jensen forleden morgen til skolens elever i forbindelse med morgensamlingen.

Han opfordrede alle elever til at sige til, hvis de havde ideer til miljøforbedrende tiltag på gymnasiet.

- I kan altid komme til enten elevrådet, miljøudvalget eller op til os på kontoret, sagde han.

Og klimaet er allerede i fokus på flere forskellige måder - og vil blive det endnu mere fremover.

Fredag morgen var gymnasiet således med i den landsdækkende klimakampagne ”Verdens Bedste Nyheder”. En flok elever fra miljøudvalget mødte morgenfriske op og uddelte avisen ved alle skolens indgange. ”Verdens Bedste Nyheder” fortæller om nogle af de tiltag, der bliver gjort for at forbedre klimaet - så man ikke kun fokuserer på alt det negative - hvilket der er mere end nok af - men også på de klimavenlige løsninger, der arbejdes på verden over.

Annonce
Elever i billedkunst i gang med at male den vilde og smukke blomstereng, der er skabt lige ved siden af gymnasiet.

Stribe af klima-tiltag

Fredagens event var bare en del af gymnasiets klimaindsats.

I forsommeren blev et stort område bag gymnasiet plantet til med blomsterfrø, som har resulteret i en smuk, vild blomstereng. Biodiversiteten (antallet af forskellige arter) i blomsterengen vil blive fulgt af biologiklasserne fremover.

Der kommer et tværfagligt fællesforløb for alle 1.g-elever med fokus på klima, hvor det ikke kun handler om problemer og konflikter, men hvor fokus skal være på innovative løsninger - også på gymnasiet.

Der bliver arbejdet på noget afskærmning, som skal gøre at temperaturen i den største undervisningsfløj mere reguleret, så det ikke bliver så varmt om sommeren, og så der ikke er så stort et varmetab om vinteren.

Skolen er i gang med at undersøge mulighederne for at etablere et solcelleanlæg med solceller på taget af idrætshallen. Det vil halvere skolens CO2-udledning.

Gymnasiets store regionsstøttede projekt ”Geo & Bio Science Center Syd”, der tilbyder naturvidenskabelig undervisning til børn og unge fra hele Region Syddanmark, er påbegyndt processen med at udarbejde undervisningsforløb med fokus på klima, miljø og FN's verdensmål.

Tanken om at droppe flyvning på studieture er blevet luftet for eleverne, men den modtog de dog med blandede følelser.

Og endelig er alle pærer skiftet ud, plastiksække er skiftet ud med papirsække, der er sat papirgenbrugs-kasser i alle lokaler og flere andre mindre tiltag.

- Der er lang vej igen, men vi er i gang, og vi vil blive ved med at have klima og miljøvenlige løsninger i fokus, fastslår Pia Halkjær Gommesen,

biologi- og kemilærer og pædagogisk faglig koordinator på Faaborg Gymnasium. /søby

En elev i faget billedkunst har malet den flotte blomstereng, som er skabt ved at plante et område bag gymnasiet til med blomsterfrø.
Ved eventen forleden morgen blev alle modtaget med avisser og chokolade ved alle skolens indgange.
Værsgo! En avis og et stykke chokolade. Det var helt fint at komme i skole fredag morgen.
Elever fra miljøudvalget klar med aviser og chokolade.
Verden er trods alt ikke så slem, som mange gerne vi gøre den til. Det kan man blandt andet læse i "Verdens Bedste Nyheder".
Denne smukke blomstereng lige bag ved gymnasiet er blot et af en række tiltag, hvor gymnasiet går aktivt ind i klimakampen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce