Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg får en bylivs- og erhvervskoordinator

Den kommende Bylivs- og Erhvervskoordinator i Faaborg skal blandt sørge for, at der ikke bliver for mange af den her slags butiksruder i Faaborg. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Stillingsopslaget er ved at være klar, og stillingen skal ifølge planen besættes fra 1. august.

Faaborg: Er du en engageret og innovativ ildsjæl, der kan være med til at udvikle Faaborgegnens mange potentialer som et godt sted at bo, leve og nyde?

Vil du i samarbejde med byens mange virksomheder, butikker, restauranter, hoteller, øvrige turistaktører samt forenings- og kulturlivet være med til at skabe forandring og udvikling på Faaborgegnen?

Kan du svare ja til dette, var det måske en ide at søge jobbet som bylivs- og erhvervskoordinator i Faaborg.

Stillingen er ikke slået op endnu, men et udkast til stillingsopslaget ligger klar, og stillingen vil blive slået op ret hurtigt efter, at fællesforeningen "Vores Faaborgegn" bliver en realitet på en stiftende generalforsamling den 7. juni.

En Bylivs- og Erhvervskoordinator forventes at kunne tiltræde den 1. august, og det bliver en 30-37 timers stilling med arbejdssted centralt i Faaborg.

Af udkastet fremgår det også, at en kommende bylivs- og erhvervskoordinator blandt andet vil blive målt på sin evne til at skabe synergi og sammenhæng mellem handel, turisme og erhverv på hele Faaborgegnen.

Succeskriterier vil også være at kunne nytænke og styrke detailhandlen, således at der sikres aktivitet i alle butikslokaler i Faaborg bykerne inden 2019.

Desuden skal koordinatoren i samarbejde med foreningens medlemmer og øvrige aktører sikre og synliggøre flere events i bymidten og skabe sammenhæng med øvrige events på egnen.

Endelig skal den nyansatte være med til at sikre sin egen stilling ved at gøre Vores Faaborgegn økonomisk bæredygtig, så koordinatorstillingen kan fortsætte uden et kommunalt tilskud i 2019.

Arbejdet som bylivs- og erhvervskoordinator vil blive understøttet af bestyrelsen i foreningen "Vores Faaborgegn", som vedkommende også refererer til - i det daglige vil dette være bestyrelsesformanden.

Der vil blive lagt vægt på, at en meget stor del af arbejdstiden vil bestå af opsøgende besøg hos forretninger, virksomheder og foreninger.

Annonce

Ringe er i gang

Faaborg-Midtfyn Kommune har sat to gange 700.000 kroner af til aflønning af en Bylivs- og Erhvervskoordinatorer i Faaborg og en bymægler i Ringe frem til udgangen af 2018.I Ringe hedder jobfunktionen "bymægler", og her valgte man at dele stillingen i to. Så 1. maj tiltrådte Bjarne Dyrehauge og Tine Lorentzen som Ringes bymæglere.

Fællesforeningen Vores Faaborgegn stiftes den 7. juni, og det bliver med Shopping Faaborg og turistforeningen som fødte medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce