Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg får EM i Europajolle næste sommer

Formand Jakob Frost glæder sig over, at det igen er lykkedes Faaborg Sejlklub at få tildelt et stort internationalt stævne. Arkivfoto: Palle Søby

Blot to år efter EM i OK-jolle skal Faaborg Sejlklub igen være vært for et europamesterskab: Denne gang EM i Europajolle i 2019.

Faaborg: Faaborg Sejlklub fortsætter med at føre sig frem på internationalt plan. I sommeren 2017 var klubben vært for EM i OK-jolle. Næste sommer skal der igen sejles et europamesterskab på øhavet ud for Faaborg.

Faaborg sejlklub er netop blevet tildelt værtskabet for EM i jolleklasen Europajolle i 2019.

Det er Europajolle-sejlerne i klasserne masters og youth, der næste sommer skal dyste på Faaborg Fjord. 200 deltagende både forventes på fjorden i de 10 dage, stævnet skal afvikles over.

Der vil være sejlere fra hele Europa, og det forventes, at cirka 30 procent af sejlerne vil være danske.

- For Faaborg Sejlklub er det her event et af de absolut største de senere år. Vi er stolte over at være betroet stævnet, og det er netop ved den slags lejligheder, klubbens mange frivillige virkelig beviser, at Faaborg sejlklub er en klub. Alle afdelinger, fra hus-, bro- og pladsudvalget, kapsejladsudvalget, og ungdomsafdelingen er i sving, siger formand for Faaborg sejlklub Jakob Frost.

Europajollen - også kaldet E-jollen - er den største europæiske jolleklasse, som ikke er med ved OL. Danmark har stolte traditioner i klassen med rigtig mange topresultater. Gennem de seneste seks år har Anna Livbjerg været verdensmester hos kvinderne, og der er et overtal af danskere i top 3 ved de store internationale stævner.

Blandt andet har Faaborg Sejlklubs eget medlem Bo Petersen, som vandt bronze ved EM for OK-joller i Faaborg sidste år, vundet EM i Europajolle som ung.

Både Faaborg Kommune og Sport Event Fyn er begejstrede over Faaborg Sejlklubs evne til løbende at tiltrække store events og stævner.

- Der er den slags arrangementer, der er med til løfte hele byen og sætte fokus på området, ikke bare i Danmark men faktisk også internationalt, og det bakker kommunen naturligvis Faaborg Sejlklub op i, siger borgmester Hans Stavnsager.

Sejladserne vil foregå tæt under land, så der er optimale betingelser for publikum, som nemt kan følge sejladserne ud for havnebadet. Alle sejladser kommenteres live fra vandet, så de seneste nyheder når frem til publikum.

Faaborg Sejlklub er repræsenteret i stævnet med Marie Louise Harboe og Nicklas Boserup i youth-klassen, og klubben håber, at faaborgenserne vil komme og heppe på de lokale sejlere, opleve sejladserne og hygge i den planlagte sejlerlounge ved havnebadet.

Annonce
EM i Europajolle skal afvikles næste sommer på Faaborg Fjord. Foto: Benjamin Chulewa
Der ventes omkring 200 deltagende både ved stævnet, der skal køre over 10 dage næste sommer. Foto: Benjamin Chulewa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce