Annonce
Håndbold

Faaborg ØH: En hård corona-skæbne

Johnny Hvid Sunesen, træner for Faaborg ØH's mænd i 2. division, ærgrer sig over en uforløst sæson. Foto: Jørn Ungstrup
2. division blev lukket netop som populære Faaborg ØH skulle spille de afgørende kampe om playoff til oprykning. - En uforløst sæson, siger træner Johnny Hvid Sunesen.

HÅNDBOLD: Mange håndboldklubber er på den ene eller anden måde kommet i klemme på grund af coronavirus. Det gælder også klubber under de umiddelbare topklubber.

Allerede 13. marts meldte et enigt håndboldforbund ud, at turneringen for alle rækker under 1. division er afsluttet, og den melding har blandt andet betydet ren nedtur for Faaborg ØH i 2. divisions pulje 2.

Den populære klub i det sydfynske, der normalt trækker mellem 400 og 600 tilskuere til sine kampe i Forum Faaborg, lå med tre runder tilbage af turneringen endnu engang med fremme - på tredjepladsen - og var klar til en indædt kamp med Rækker Mølle Håndbold på andenpladsen om playoff til 1. division.

- Vi ærgrer os helt vildt over, at sæsonen ikke kunne spilles færdig. Jeg vil ikke kalde sæsonen spildt, for vi har haft mange gode oplevelser, og vi har haft gang i en god udvikling, men sæsonen er endt fuldstændig uforløst. Sådan har jeg det. Og spillerne - ja, alle omkring klubben, tror jeg, lyder det fra træner Johnny Hvid Sunesen.

Grindsted vinder rækken med 35 point for 20 kampe og rykker op i 1. division, Rækker Mølle Håndbold bliver nummer to med 32 point for 19 kampe og Faaborg ØH nummer tre med 31 point for 19 kampe. På grund af coronaafslutningen af sæsonen før tid kan Rækker Mølle ikke bruge sin playoffplads til noget men må blive i 2. divsison. Johnny Hvid Sunesen siger:

- Også Rækker Mølle havde store ambitioner om oprykning, og det kunne være blevet en fantastisk kamp mellem dem og os om den playoffplads.

Annonce

To sæsoner mere i Faaborg ØH

Faaborg ØH og træner Johnny Hvid Sunesen fortsætter samarbejdet i yderligere to sæsoner - altså frem til sommeren 2022.

Den besked fik flere end 100 af klubbens sponsorer før topkampen i Forum Faaborg mod Grindsted, 28. februar - et velspillet drama, som hjemmeholdet tabte 27-28.

Parterne var ellers, forud for sæsonstarten, enige om, at dette, det fjerde år med Johnny Hvid Sunesen som boss og indpisker, skulle være det sidste.

- Det er lidt et spørgsmål om mavefornemmelse. Hver eneste gang, når jeg sætter mig ud i min bil for at køre til træning, glæder jeg mig til at være sammen med de fantastiske mennesker i Faaborg, sagde Hvid Sunesen dengang til avisen.

Bredt og stærkt hold

Faaborg ØH-træneren erkender dog også, "at tabellen aldrig lyver". 28. februar tabte sydfynboerne et intenst og velspillet drama i Forum Faaborg med 27-28 til Grindsted.

- Begge hold spillede virkelig flot. Hvis vi havde vundet den kamp, var det måske os, der var endt på den førsteplads, da turneringen blev lukket af. Så pilen vender da også mod os selv, som Johnny Hvid Sunesen udtrykker det.

For Faaborg ØH resterede der altså tre kampe af turneringen. Den ene var hos Rækker Mølle - altså i givet fald et direkte opgør om playoff-pladsen. De to øvrige kampe var hjemme mod henholdsvis Svendborg Håndboldklub og mod Esbjerg 2 - to "overkommelige modstandere".

- Jeg ville virkelig gerne have set, hvor langt vi kunne kommet med det nuværende hold. Det er et af de bredeste og bedste hold, jeg har haft i Faaborg, fastslår Hvid Sunesen.

Træneren holdt onsdag et videomøde med spillerne "for at holde kontakten", som Johnny Hvid Sunesen siger - med tilføjelsen:

- Vi er begyndt at se frem mod næste sæson. Vi er i gang med at snakke med spillere.

Generel bekymring

Johnny Hvid Sunesen har én markant, generel bekymring, der rækker ud over det, der foregår på banerne, og også rækker ud over Faaborg ØH, nemlig, hvor forenings- og klublivet står, når den umiddelbare coronakrise er forbi.

- Der er selvfølgelig stor forskel på de beløb, som sponsorerne af en ligaklub og sponsorerne af en klub i 2. division lægger. Men udfordringen bliver den samme: Vil erhvervslivet have overskud til at støtte sporten efter at have været igennem en økonomisk meget udfordrende periode? Jeg håber det, for den tætte kontant mellem idrætsforeninger/klubber og erhvervsliv er et varemærke i Danmark, som Johnny Hvid Sunesen konstaterer.

I den sammenhæng glæder Faaborg ØH-træneren sig over, at den sydfynske klub gennem årene har opbygget et loyalt korps af støtter i det meget lokale erhvervsliv. Han tilføjer:

- Jeg håber og tror på, at det fortsat vil støtte klubben. Den lokale opbakningen også i denne sæson har været fantastisk. 500 tilskuere til hjemmekampe i 2. division, taler da nærmest for sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce