Annonce
Kultur

Se video med Jesper Groth midt i grandprix-orkanen: Det er om at holde tungen lige i munden

Fyr & Flamme med ærøske Jesper Groth ved mikrofonen er ved at være klar til torsdagens altafgørende grandprixsemifinale

Ærø/Rotterdam: Der er ikke mere end et par dage og et par håndfulde timer til, at Fyr & Flamme står på scenen i Rotterdam til den anden af de to semifinaler i Eurovision Song Contest, eller i daglig tale slet og ret Det europæiske melodigrand prix - med deres bidrag "Øve os på hinanden".

Avisen fangede den ene halvdel af Fyr & Flamme, ærøske Jesper Groth i rolige syv minutter midt i det travle program op til torsdagens show.

- Vi er ved at være klar. Men det har også været en lidt speciel oplevelse. Det er jo næsten som at bo i Disneyland hernede, siger Jesper Groth fra hotelværelset i den hollandske havneby.

Annonce


Det er noget med, at vi står ved morgenbuffeten i et separat lokale og lige synger sangen sammen med koret. Så kommer man ellers ud, og så går der et ur i gang, og så er det om at holde tungen lige i munden og det er den del af dagen, hvor vi ikke pjatter

Jesper Groth, den ene halvdel af Fyr & Flamme


- Men jeg har det godt. Det handler lige nu kun om én ting, og det er Eurovision. Det er den boble, vi lige nu befinder os i. Det er det, det drejer sig om. Jeg har været underlig rolig til de her prøver, vi har holdt i den store arena, og de gået rigtig godt. Kan det gå sådan på torsdag, så er jeg ikke urolig. Der er også mange ting, der er gået bedre end i Danmark, lyder det fra ærøske Jesper Groth.

Han forklarer, at forberedelser til den store aften i bund og grund ikke emmer så meget af den glamourøse grandprix-stemning.

- Nej, det er noget med, at vi står ved morgenbuffeten i et separat lokale og lige synger sangen sammen med koret. Så kommer man ellers ud, og så går der et ur i gang, og så er det om at holde tungen lige i munden og det er den del af dagen, hvor vi ikke pjatter, siger Jesper Groth med smil.

Avisen fangede Jesper Groth på hans hotelværelse i Rotterdam. Screendump: Peter Becher Damkjær

For uret giver deltagerne tre gange 10 minutter til at spille sangen igennem, hvorefter det ellers bare er ud og over i et andet lokale.

- Derefter har vi 20 minutter i et viewing-room til at se det hele igennem, og det er der, vi kan ændre kameragangen og give os selv indbyrdes kritik og ændre lyden, forklarer Jesper Groth, der her et par dage inden, det for alvor går løs, mener, situationen er under kontrol.

- Ja, det føler jeg. Inden vi laver det show, der kommer i fjernsynet, så har vi prøvet at stå på den scene temmelig mange gange, og vi har spillet en generalprøve, hvor også juryen stemmer, som også er blevet filmet. Så vi er godt forberedt, lover Jesper Groth, der har booket hotelværelse helt frem til weekenden, hvis - nej NÅR - Fyr & Flamme går videre til lørdagens finale.

Du kan se hele interviewet med Jesper Groth, hvor en ekstra surprise-gueststar pludselig komme ind ad hoteldøren, på faa.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce