Annonce
Sport

Førte frem til 59. minut: Odense HC tabte til Team-Esbjerg i finalen

Stine Jørgensen og resten af Odense HC havde godt fat i Esbjerg i den 3. DM-semifinale, som holdet vandt. I dag var hun med til at smide en sejr i det 59. minut i finalen ved Ringkøbing-Skjern Elite-cup mod samme modstander. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Det var så tæt på, at Odense HC løb med sejren ved Ringkøbing-Skjern Elite-cup mod Team Esbjerg. Men kampens sidste minut vendte stillingen om.

Håndbold: Odense HC var søndag sekunder fra at vinde finalen ved Ringkøbing-Skjern Elite-cup, men holdet endte med at tabe til Team Esbjerg med cifrene 25-26.

Efter at have ført hele kampen, var stillingen 25-25 i det 59. minut med Odense HC på bolden. Og der udspiller der sig et drama, der afgør kampen, fortæller cheftræner Jan Pytlick.

- Stillingen er 25-25, og vi har bolden med 25 sekunder tilbage. Der dømmer dommeren overtrådt, hvor vi ellers scorer et helt retfærdigt mål. Derfra løber Team Esbjerg så ned i vores ende og scorer, hvorefter tiden løber ud, siger han.

Kampen var holdets sidste testkamp, før de betydningsfulde kampe begynder. Og de kampe er holdet parat til, forsikrer Jan Pytlick.

- Vi spiller med en ro forsvar- og angrebsmæssigt i dag, som jeg ikke har set før. Der er sket noget her i optaktsfasen. Vi hænger bedre og bedre sammen.

Det får holdet chancen for at vise, når klubben torsdag den 23. august spiller pokalkamp mod Sønderjyske klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce