Annonce
Faaborg-Midtfyn

Første studine sendte Dannebrog til vejrs

Første student Katrine Schwartz var ét stort smil.
Katrine Schwartz blev den første med hue fra Faaborg Gymnasium i år. Hun afsluttede AT-eksamen og gik derfra med et flot 12-tal. Nu vil hun holde sabbatår.

Faaborg: Onsdag blev der rundhåndet delt ud af hvide og sorte huer til unge studenter, der afsluttede deres tre år lange uddannelse fra STX i Faaborg.

Den allerførste hue blev placeret på hovedet af Katrine Schwartz. Det blev en velfortjent en af slagsen. Hun scorede nemlig topkarakteren 12 i sin AT-eksamen.

Med rollen som første student, fik hun æren af at rejse Dannebrog op i gymnasiet flagstang og ønske held og lykke til sine medstuderende, imens hun afslappet kunne læne sig tilbage og nyde resten af dagen.

Annonce

Dejlig tid på Faaborg Gymnasium

Katrine Schwartz har været glad for at gå på gymnasiet.

- Det har været mega godt. Det har været det eneste rigtige for mig.

Især gymnasiet størrelse har været medvirkende til, at Katrine trivedes på skolen.

- Faktisk er det rigtig dejligt med et lille gymnasium. Jeg har kendt mange, og til festerne kan man snakke med alle. Det har skabt et godt fællesskab på tværs af årgangene og på tværs af klasserne. Det tror jeg er helt unikt for Faaborg Gymnasium, mener hun.

Derfor vil hun opfordre alle unge i området at søge mod Sundet, hvis man har lyst til den almene uddannelse.

Skal rejse og arbejde – og så i gang

Som mange andre, vælger den nyudklækkede studine at arbejde og spare sammen til en rundrejse i Asien. Hun vil besøge lande som Cambodia og Vietnam på sin vej igennem det spændende kontinent.

Men når hun er færdig med fjumreåret, vil hun igen finde vej til skolebænken på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Hun har dog ikke lagt sig fast på en decideret retning endnu.

- Jeg har en i tankerne, men det ændrer sig hele tiden. Jeg ved, det skal være noget med fysik og matematik, siger hun.

På fredag er der dimission, hvor rektor skal holde tale og alle elever skal have håndtryk og eksamensbeviser. Det foregår fra klokken 9, hvis tømmermændene har lagt sig og eleverne møder op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce