Annonce
Faaborg-Midtfyn

Første studine sendte Dannebrog til vejrs

Første student Katrine Schwartz var ét stort smil.
Katrine Schwartz blev den første med hue fra Faaborg Gymnasium i år. Hun afsluttede AT-eksamen og gik derfra med et flot 12-tal. Nu vil hun holde sabbatår.

Faaborg: Onsdag blev der rundhåndet delt ud af hvide og sorte huer til unge studenter, der afsluttede deres tre år lange uddannelse fra STX i Faaborg.

Den allerførste hue blev placeret på hovedet af Katrine Schwartz. Det blev en velfortjent en af slagsen. Hun scorede nemlig topkarakteren 12 i sin AT-eksamen.

Med rollen som første student, fik hun æren af at rejse Dannebrog op i gymnasiet flagstang og ønske held og lykke til sine medstuderende, imens hun afslappet kunne læne sig tilbage og nyde resten af dagen.

Annonce

Dejlig tid på Faaborg Gymnasium

Katrine Schwartz har været glad for at gå på gymnasiet.

- Det har været mega godt. Det har været det eneste rigtige for mig.

Især gymnasiet størrelse har været medvirkende til, at Katrine trivedes på skolen.

- Faktisk er det rigtig dejligt med et lille gymnasium. Jeg har kendt mange, og til festerne kan man snakke med alle. Det har skabt et godt fællesskab på tværs af årgangene og på tværs af klasserne. Det tror jeg er helt unikt for Faaborg Gymnasium, mener hun.

Derfor vil hun opfordre alle unge i området at søge mod Sundet, hvis man har lyst til den almene uddannelse.

Skal rejse og arbejde – og så i gang

Som mange andre, vælger den nyudklækkede studine at arbejde og spare sammen til en rundrejse i Asien. Hun vil besøge lande som Cambodia og Vietnam på sin vej igennem det spændende kontinent.

Men når hun er færdig med fjumreåret, vil hun igen finde vej til skolebænken på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Hun har dog ikke lagt sig fast på en decideret retning endnu.

- Jeg har en i tankerne, men det ændrer sig hele tiden. Jeg ved, det skal være noget med fysik og matematik, siger hun.

På fredag er der dimission, hvor rektor skal holde tale og alle elever skal have håndtryk og eksamensbeviser. Det foregår fra klokken 9, hvis tømmermændene har lagt sig og eleverne møder op.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce