Annonce
Faaborg-Midtfyn

Første studine sendte Dannebrog til vejrs

Første student Katrine Schwartz var ét stort smil.
Katrine Schwartz blev den første med hue fra Faaborg Gymnasium i år. Hun afsluttede AT-eksamen og gik derfra med et flot 12-tal. Nu vil hun holde sabbatår.
Annonce

Faaborg: Onsdag blev der rundhåndet delt ud af hvide og sorte huer til unge studenter, der afsluttede deres tre år lange uddannelse fra STX i Faaborg.

Den allerførste hue blev placeret på hovedet af Katrine Schwartz. Det blev en velfortjent en af slagsen. Hun scorede nemlig topkarakteren 12 i sin AT-eksamen.

Med rollen som første student, fik hun æren af at rejse Dannebrog op i gymnasiet flagstang og ønske held og lykke til sine medstuderende, imens hun afslappet kunne læne sig tilbage og nyde resten af dagen.

Annonce

Dejlig tid på Faaborg Gymnasium

Katrine Schwartz har været glad for at gå på gymnasiet.

- Det har været mega godt. Det har været det eneste rigtige for mig.

Især gymnasiet størrelse har været medvirkende til, at Katrine trivedes på skolen.

- Faktisk er det rigtig dejligt med et lille gymnasium. Jeg har kendt mange, og til festerne kan man snakke med alle. Det har skabt et godt fællesskab på tværs af årgangene og på tværs af klasserne. Det tror jeg er helt unikt for Faaborg Gymnasium, mener hun.

Derfor vil hun opfordre alle unge i området at søge mod Sundet, hvis man har lyst til den almene uddannelse.

Annonce

Skal rejse og arbejde – og så i gang

Som mange andre, vælger den nyudklækkede studine at arbejde og spare sammen til en rundrejse i Asien. Hun vil besøge lande som Cambodia og Vietnam på sin vej igennem det spændende kontinent.

Men når hun er færdig med fjumreåret, vil hun igen finde vej til skolebænken på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Hun har dog ikke lagt sig fast på en decideret retning endnu.

- Jeg har en i tankerne, men det ændrer sig hele tiden. Jeg ved, det skal være noget med fysik og matematik, siger hun.

På fredag er der dimission, hvor rektor skal holde tale og alle elever skal have håndtryk og eksamensbeviser. Det foregår fra klokken 9, hvis tømmermændene har lagt sig og eleverne møder op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce