Annonce
Faaborg-Midtfyn

Første studine sendte Dannebrog til vejrs

Første student Katrine Schwartz var ét stort smil.
Katrine Schwartz blev den første med hue fra Faaborg Gymnasium i år. Hun afsluttede AT-eksamen og gik derfra med et flot 12-tal. Nu vil hun holde sabbatår.

Faaborg: Onsdag blev der rundhåndet delt ud af hvide og sorte huer til unge studenter, der afsluttede deres tre år lange uddannelse fra STX i Faaborg.

Den allerførste hue blev placeret på hovedet af Katrine Schwartz. Det blev en velfortjent en af slagsen. Hun scorede nemlig topkarakteren 12 i sin AT-eksamen.

Med rollen som første student, fik hun æren af at rejse Dannebrog op i gymnasiet flagstang og ønske held og lykke til sine medstuderende, imens hun afslappet kunne læne sig tilbage og nyde resten af dagen.

Annonce

Dejlig tid på Faaborg Gymnasium

Katrine Schwartz har været glad for at gå på gymnasiet.

- Det har været mega godt. Det har været det eneste rigtige for mig.

Især gymnasiet størrelse har været medvirkende til, at Katrine trivedes på skolen.

- Faktisk er det rigtig dejligt med et lille gymnasium. Jeg har kendt mange, og til festerne kan man snakke med alle. Det har skabt et godt fællesskab på tværs af årgangene og på tværs af klasserne. Det tror jeg er helt unikt for Faaborg Gymnasium, mener hun.

Derfor vil hun opfordre alle unge i området at søge mod Sundet, hvis man har lyst til den almene uddannelse.

Skal rejse og arbejde – og så i gang

Som mange andre, vælger den nyudklækkede studine at arbejde og spare sammen til en rundrejse i Asien. Hun vil besøge lande som Cambodia og Vietnam på sin vej igennem det spændende kontinent.

Men når hun er færdig med fjumreåret, vil hun igen finde vej til skolebænken på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Hun har dog ikke lagt sig fast på en decideret retning endnu.

- Jeg har en i tankerne, men det ændrer sig hele tiden. Jeg ved, det skal være noget med fysik og matematik, siger hun.

På fredag er der dimission, hvor rektor skal holde tale og alle elever skal have håndtryk og eksamensbeviser. Det foregår fra klokken 9, hvis tømmermændene har lagt sig og eleverne møder op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce