Annonce
Middelfart

Første sted i Danmark: Retspsykiatriske patienter i Middelfart har fået besøgsvenner

Mette Bugge er tidligere afdelingssygeplejerske på et lukket sengeafsnit i Retspsykiatrien i Middelfart, og selv om hun i dag har et andet job, banker hendes hjerte stadig for denne del af psykiatrien. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
Som det første og hidtil eneste sted i Danmark har Retspsykiatrien i samarbejde med sygeplejerske Mette Bugge og Røde Kors skabt en mulighed for at patienterne kan få besøgsvenner.
Annonce

Middelfart: Ensomheden fylder ofte meget hos patienter indlagt på lukkede retspsykiatriske sengeafsnit.

Det bemærkede sygeplejerske Mette Bugge, da hun arbejdede som afdelingssygeplejerske på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

- Patienterne har ofte intet eller meget lidt netværk. For hvordan er man ven med en, man ved, er morder? Det kan være svært, fortæller Mette Bugge, vis hjerte brænder for de ensomme sjæle, der er i retspsykiatrien.

Og det fortsatte, selv om hun stoppede i jobbet i Middelfart. Derfor besluttede hun sig sidste sommer for at gøre noget ved det og kontaktede Røde Kors og sin gamle arbejdsgiver.

Annonce

Håber at nå op på 10

Alt kom på plads og tidligere på året startede de første besøgsvenner.

- De kender kun deres navn, og hvis der er noget specielt, de gerne vil lave. Det er op til patienterne, om de ønsker at fortælle andet, siger Mette Bugge, der nu er aktivitetsleder for tjenesten, som er den første og eneste af sin slags i hele Danmark.

Der er på nuværende tidspunkt syv besøgsvenner tilknyttet, men Mette Bugge håber på at nå op på 10.

- Det er ensomme mennesker, som har gjort nogle handlinger, mens de har været meget syge. Nu er der ikke nogen fare ved at besøge dem, det ville vi aldrig udsætte nogen for, siger hun.

Besøgsvenner skal være mindst 25 år og skal - før de bliver matchet med en patient - gennemgå et lille kursus, hvor de bliver klædt på til opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce