Annonce
112

Første spadestik til seniorboliger i Gartnerbyen

Illustration af det kommende byggeri af seniorboliger i Gartnerbyen. Illustration: Arkitema Architects
PFA og Odense Boligforening sætter i dag spaden i jorden til 126 nye seniorboliger i Gartnerbyen.

Første skridt imod et nyt stort seniorbofællesskab bliver i dag taget i Gartnerbyen, når PFA og Odense Boligselskab sætter spaden i jorden til byggeriet af 126 lejligheder og et stort fælleshus.

Mens Odense Boligselskab bygger 40 boliger, bygger pensionsselskabet, PFA, 86 seniorvenlige boliger, og i fællesskab bygger de to organisationer et nyt grønt gårdrum og et 380 kvadratmeter stort fælleshus til gavn for alle 126 lejligheder.

Odense Boligselskab har tidligere meddelt, at de 40 boliger får en gennemsnitlig størrelse på 75 kvadratmeter. PFA's boliger bliver lidt større varierende fra to til tre værelser fra 65 til 95 kvadratmeter. Alle lejligheder bliver med altan og der knyttes en "social vicevært" til seniorbofællesskabet.

Gårdrummet vil indeholde petanque og nyttehaver, mens fælleshuset vil give muligheder for sociale aktiviteter. Der bliver desuden plads til overnattende gæster og fester.

Hos PFA er man ikke i tvivl om, at der er fremtid i at bygge seniorbofællesskaber. En boform, der har været stigende interesse for de seneste år.

- De kommende år kommer der væsentlig flere i seniorsegmentet, og selvom de for en stor dels vedkommende er friske og rørige, så ændrer behov og præferencer sig med alderen. Derfor bygger vi seniorbofællesskaber, der skal medvirke ti at øge livskvaliteten for målgruppen. Det er samtidig en solid og langsigtet investering, der skal bidrage positivt til pensionsopsparingerne hos PFA's kunder, siger PFA's ejendomsdirektør Michael Bruhn.

Annonce

Seniorbofællesskabet

Det nye seniorbofællesskab er målrettet folk over 55 uden hjemmeboende børn.

Der bygges 40 lejligheder af Odense Boligselskab.

PFA bygger 54 toværelses lejligheder og 32 treværelses lejligheder varierende i størrelsen fra 65 til 95 kvadratmeter incl. fælleshus.

Alle PFA-boliger opføres med altan.

Entreprenør er H. Skjøde Knudsen

Seniorbofællesskabet forventes indflytningsklart i slutningen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce