Annonce
Odense

Første spadestik på letbanens kontrolcenter

Sådan kommer letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense til at se ud, når det står færdigt. Illustration: Odense Letbane P/S

Tirsdag tager Odense Letbane og den spanske leverandør Comsa S.A.U. første spadestik på letbanens store kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense. Det markerer samtidig begyndelsen på arbejdet med at etablere letbanens transportsystem.

Odense Letbane har som bygherre gennem et stykke tid været aktive i byens gader.

Firmaer som M.J. Eriksson, Arkil A/S og Barslund A/S er allerede godt i gang med at flytte veje, fortove og cykelstier for letbanen, så der bliver plads til skinner, master og stationer.

Men for at letbanen kan køre - efter planen fra slutningen af 2020 - skal der også bygges et stort kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense. Og første spadestik til denne del af det samlede letbaneprojekt tages på tirsdag den 24. april.

Det bliver det første arbejde, som spanske Comsa S.A.U. påbegynder på letbaneprojektet, oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os meget til at komme i gang med rejse det store kontrol- og vedligeholdelsescenter. Det bliver her, letbanevognene skal overnatte, gøres rene og vedligeholdes. Samtidig bliver kontrolcentret omdrejningspunktet for letbanens drift. Selvom der er vognførere i hver af de 16 letbanevogne, styres samkørslen fra kontrolcentret, ligesom eventuelle ændringer i driften styres og varsles fra kontrolcentret, forklarer Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane i pressemeddelelsen.

I anledning af første spadestik på kontrol- og vedligeholdelsescentret afholder Odense Letbane sammen med Comsa S.A.U. et arrangement, hvor letbanens entreprenører og samarbejdspartnere fra de store naboprojekter er inviteret sammen med pressen.

I sidste uge blev det offentliggjort, hvordan designet på Odense Letbane bliver. Se mere om det lige her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce