Annonce
Kultur

Første sommer i 35 år uden Bounty og færgemanden: Johnny Madsen aflyser hele sin sommerturné

Johnny Madsen optrådte til Musik ved bøgen i juni 2021. Det var hans første koncert i halvandet år. Nu ser det ud til, at fans igen skal vente en rum tid, før de får Madsen at se på en scene. Foto: Simon Staun
Det har været en hård sæson for vestjyden, der har været ramt af slemme rygproblemer og nu aflyser hele sommerens turné, der blandt andet bød på en koncert sammen med Magtens Korridorer i Den Fynske Landsby. Aflysningen har fået Live Culture til at booke vestjyske Kellermensch og opfinde koncertformatet ”Sorte får”.

Musik: Hvis man oplevede 70-årige Johnny Madsen på en scene i det forgangne år, stod det klart, at musikeren ikke havde det optimalt.

Det forlød på vandrørene, at han var på vandvognen efter mange års massivt forbrug af alkohol. Det er ikke officielt bekræftet, men det er det derimod, at flere koncerter blev aflyst, da vestjyden blev ramt af alvorlige rygproblemer.

Nu melder hans management ud, at hele sommerturnéen i 2022 er aflyst. Der er ingen officiel begrundelse, men det forlyder, at vestjyden er ramt af mere end rygproblemer.

Annonce

- Kære venner, det er med stor beklagelse, at vi må fortælle jer, at Johnny Madsen & Co. holder pause i 2022. Johnny og Knud Møller har faktisk sammen spillet 35 somre uden pause, lyder det i en mail fra Madsens management.

Vi kalder konceptet ”Sorte får”, hvilket indikerer, at der er tale om rock og typisk mere tung og dyster rock, end vi normalt præsenterer. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed den første fredag i september

Michael Juul Møller, direktør Live Culture

Der ytres ønske om at tage revanche i 2023, hvilket fans måske kan finde trøst i.

- Vi springer over 2022 og håber at vende stærkt tilbage til en forhåbentlig coronafri sommer i 2023. Vi håber på jeres forståelse og at vi ses til næste år, slutter den korte pressemeddelelse.

En af de koncertarrangører, der bliver ramt af Madsens aflysninger, er Live Culture. De havde Johnny Madsen og band på plakaten i Den Fynske Landsby fredag 2. september.

Johnny Madsen kom blot med et par enkelte af sine legendariske jokes, da han optrådte i Nyborg i juli. Blandt andet den, hvor han fortæller, at han tydeligt kan huske første gang han havde sex. Fordi han har gemt kvitteringen. Foto: Simon Staun

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at Johnny Madsen og band ikke kan spille som planlagt. Men aflysningen fik os til at tænke ud af boksen, så i stedet for at finde et navn i samme kategori som Johnny fik vi idéen om en aften med mere hårdtslående navne. Derfor får Magtens Korridorer selskab af Kellermensch, siger direktør for Live Culture, Michael Juul Møller.

Sorte får hver september

Planen er, at der hver sommer skal være en aften med to bands, der skiller sig lidt ud fra de øvrige bands på plakaten i Den Fynske Landsby.

- Vi kalder konceptet ”Sorte får”, hvilket indikerer, at der er tale om rock og typisk mere tung og dyster rock, end vi normalt præsenterer. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed den første fredag i september, siger Michael Juul Møller.

Idéen med en lidt mere hårdtslående aften i Landsbyen har været på tegnebrættet i nogen tid.

- Vi har længe gået med planer om, at en enkelt aften i Landsbyen skulle øremærkes til en hårdere genre end publikum ellers er vant til i Landsbyen. Vi havde oprindeligt ikke planlagt det til 2022, men på grund af Johnny Madsens aflysning, gav det anledning til at ændre lidt i det oprindelige line-up denne ene aften og imødekomme den store efterspørgsel, vi oplever på netop denne genre, siger Michael Juul Møller.

Det er en tilfældighed, at Kellermensch ligesom Johnny Madsen er født på den jyske vestkyst. Men det er ingen tilfældighed, at valget faldt på det esbjergensiske rockband.

I kølvandet på det lovpriste og hæderkronede comebackalbum, ”Goliath” fra 2017, er det de seneste år blevet til et hav af udsolgte koncerter på landets største spillesteder.

Musikmagasinet Gaffa har ikke lagt fingrene imellem og har kvitteret med henholdsvis fem og seks stjerner i koncertanmeldelser.

Kellermensch har også optrådt på Europas største scener til Rock Am Ring, Rock Im Park og Wacken i Tyskland samt Roskilde Festival og Copenhell herhjemme.

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce