Annonce
Kultur

Første sommer i 35 år uden Bounty og færgemanden: Johnny Madsen aflyser hele sin sommerturné

Johnny Madsen optrådte til Musik ved bøgen i juni 2021. Det var hans første koncert i halvandet år. Nu ser det ud til, at fans igen skal vente en rum tid, før de får Madsen at se på en scene. Foto: Simon Staun
Det har været en hård sæson for vestjyden, der har været ramt af slemme rygproblemer og nu aflyser hele sommerens turné, der blandt andet bød på en koncert sammen med Magtens Korridorer i Den Fynske Landsby. Aflysningen har fået Live Culture til at booke vestjyske Kellermensch og opfinde koncertformatet ”Sorte får”.

Musik: Hvis man oplevede 70-årige Johnny Madsen på en scene i det forgangne år, stod det klart, at musikeren ikke havde det optimalt.

Det forlød på vandrørene, at han var på vandvognen efter mange års massivt forbrug af alkohol. Det er ikke officielt bekræftet, men det er det derimod, at flere koncerter blev aflyst, da vestjyden blev ramt af alvorlige rygproblemer.

Nu melder hans management ud, at hele sommerturnéen i 2022 er aflyst. Der er ingen officiel begrundelse, men det forlyder, at vestjyden er ramt af mere end rygproblemer.

Annonce

- Kære venner, det er med stor beklagelse, at vi må fortælle jer, at Johnny Madsen & Co. holder pause i 2022. Johnny og Knud Møller har faktisk sammen spillet 35 somre uden pause, lyder det i en mail fra Madsens management.

Vi kalder konceptet ”Sorte får”, hvilket indikerer, at der er tale om rock og typisk mere tung og dyster rock, end vi normalt præsenterer. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed den første fredag i september

Michael Juul Møller, direktør Live Culture

Der ytres ønske om at tage revanche i 2023, hvilket fans måske kan finde trøst i.

- Vi springer over 2022 og håber at vende stærkt tilbage til en forhåbentlig coronafri sommer i 2023. Vi håber på jeres forståelse og at vi ses til næste år, slutter den korte pressemeddelelse.

En af de koncertarrangører, der bliver ramt af Madsens aflysninger, er Live Culture. De havde Johnny Madsen og band på plakaten i Den Fynske Landsby fredag 2. september.

Johnny Madsen kom blot med et par enkelte af sine legendariske jokes, da han optrådte i Nyborg i juli. Blandt andet den, hvor han fortæller, at han tydeligt kan huske første gang han havde sex. Fordi han har gemt kvitteringen. Foto: Simon Staun

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at Johnny Madsen og band ikke kan spille som planlagt. Men aflysningen fik os til at tænke ud af boksen, så i stedet for at finde et navn i samme kategori som Johnny fik vi idéen om en aften med mere hårdtslående navne. Derfor får Magtens Korridorer selskab af Kellermensch, siger direktør for Live Culture, Michael Juul Møller.

Sorte får hver september

Planen er, at der hver sommer skal være en aften med to bands, der skiller sig lidt ud fra de øvrige bands på plakaten i Den Fynske Landsby.

- Vi kalder konceptet ”Sorte får”, hvilket indikerer, at der er tale om rock og typisk mere tung og dyster rock, end vi normalt præsenterer. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed den første fredag i september, siger Michael Juul Møller.

Idéen med en lidt mere hårdtslående aften i Landsbyen har været på tegnebrættet i nogen tid.

- Vi har længe gået med planer om, at en enkelt aften i Landsbyen skulle øremærkes til en hårdere genre end publikum ellers er vant til i Landsbyen. Vi havde oprindeligt ikke planlagt det til 2022, men på grund af Johnny Madsens aflysning, gav det anledning til at ændre lidt i det oprindelige line-up denne ene aften og imødekomme den store efterspørgsel, vi oplever på netop denne genre, siger Michael Juul Møller.

Det er en tilfældighed, at Kellermensch ligesom Johnny Madsen er født på den jyske vestkyst. Men det er ingen tilfældighed, at valget faldt på det esbjergensiske rockband.

I kølvandet på det lovpriste og hæderkronede comebackalbum, ”Goliath” fra 2017, er det de seneste år blevet til et hav af udsolgte koncerter på landets største spillesteder.

Musikmagasinet Gaffa har ikke lagt fingrene imellem og har kvitteret med henholdsvis fem og seks stjerner i koncertanmeldelser.

Kellermensch har også optrådt på Europas største scener til Rock Am Ring, Rock Im Park og Wacken i Tyskland samt Roskilde Festival og Copenhell herhjemme.

Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af byggeplaner bag Odense Banegård Center: - Useriøs tilgang til Odenses fremtid

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Skimmelsvamp konstateret på skole: Elever er flyttet ud af de ramte lokaler

Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Nyborg

Aldrig sket før: Nu kan du hilse på den berømte Google Street View-bil på Fyn

Assens

Restauranten på havnen gik fint, men: - Det giver ikke mening at genåbne, hvis vi ikke kan finde en kok

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Fyn

Af krigen voksede et nyt venskab: Masha og Sofia vil hellere gå i dansk skole - Her bliver vi ikke skældt ud og skrevet i den sorte bog

Sport For abonnenter

Andreas Alm forsvarede Hans Christian Bernat, men målmands-polemikken kommer på skidt tidspunkt

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense

Gør et røverkøb: Bryggeri-gigant er brændt inde med drikkevarer - sælger sodavand og øl til spotpris

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Odense

Ny aftale på plads i Odense: Nyt opholdssted til socialt udsatte for 1,5 mio. kr.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fyn kan blive Danmarks svar på Hollywood: Så meget har FilmFyn boostet det fynske filmmiljø

Kerteminde

Peter gav dem huset: Til efteråret vil Arne og Henning give de unge en fed mulighed

Annonce