Annonce
Erhverv

Første skridt for stort byggeprojekt taget: Millionær og Ferrari-ejer  hjalp til i minitraktor

Jørgen Strøjer Hansen i Plums Gård i Assens i sin minitraktor. Foto: Martin Kloster

Assens: Så er arbejdet med at omdanne Plums Gård i Assens til omkring 24 attraktive boliger og lejligheder endelig gået i gang. I det små.

Torsdag eftermiddag var arbejdsmænd nemlig i gang med at få taget jordprøver i det milliondyre byggeprojekt. Og den ene af mændene bag projektet, pensionisten Jørgen Strøjer Hansen, kunne man også se køre rundt på en lille minitraktor på området.

Her ses arbejdet med jordprøverne ved Plums Gård i Assens. Foto: Martin Kloster

- Jeg har fejet ovre i laden, sagde han, og det var i Plums gule trælade.

Annonce

Jørgen Strøjer Hansen, der er bygherre sammen med entreprenør og murermester Palle Johansen, hjælper lidt til.

Han var indtil nytår manden, der stod i spidsen for Strøjer Tegl og den imponerende bilsamling Strøjer Samlingen med masser af røde Ferrari'er, men i dag har sønnike Joachim Strøjer Hansen taget over. Selskabet har lige leveret et flot, tocifret millionoverskud. Så det var et noget af et mindre køretøj at se Jørgen Strøjer Hansen fare rundt i ved gården. Men det er han ikke for fin til.

Når jordprøverne er analyseret, kan bygherrerne derefter begynde at komme i gang og køre entreprenørmaskinerne ind i gården.

Arkitektonisk er formålet at åbne byen op, så den historiske, gule trælade træder frem i lyset.

Boligbyggeri i Assens. Grafik: Mikkel Petersen

Byggeri ved Plums Gård

Jørgen Strøjer (Strøjer Holding ApS) og Palle Johansen (murerfirmaet) købte tidligere i år Plums Gård i Assens og fabriksarealerne bagved, ligesom den gule trælade er en del af det. Sælgerne var Ole og Karsten Plum. Det samlede område er godt 10.000 kvadratmeter og de nye ejere vil bygge boliger i området. Prisen var et par millioner kroner, men det præcise beløb vil de ikke oplyse.

Plums Købmandsgård kan skrive sin historie næsten 160 år tilbage i tiden. I 1860 købte brødreparret Frederik og Niels Plum gården og etablerede sig som købmænd i Assens. I løbet af de næste 20 år lykkedes det brødreparret at blive byens førende handelsmænd, og de lagde grunden til det familiedynasti, som i dag er ført videre af Ole og Karsten Plum.

Arkitekt på opgaven: Lars Møller Christensen, Creo Arkitekter.

Jørgen Strøjer Hansen fortæller, at man netop har fået skødet til et jordstykke, som Fynske Bank ejer op til Plums Gård. Her skal der også bygges.

Jordstykket ved Fynske Bank i Assens: Martin Kloster
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce