Annonce
Middelfart

Første skoledag: Ny uddannelse slog dørene op i Middelfart

Middelfart: Mandag klokken 9.15 trådte 120 elever på FGU Middelfart for første gang ind ad dørene på den uddannelse, som skal forberede dem på en erhvervs- eller gymnasial uddannelse eller et job. Foto: Pernille Mortensen

Middelfart: Mandag klokken 9.15 trådte eleverne på FGU Middelfart for første gang ind ad dørene på den uddannelse, som skal forberede dem på en erhvervs- eller gymnasial uddannelse eller et job.

Det samme gjorde elever i Billund, Vejle og Fredericia. Skolerne er en del af FGU Trekanten, som i samarbejde med både kommuner, erhvervslivet og organisationer vil forsøge at sikre de unge, at de kan komme videre i enten uddannelse eller arbejde med de kompetencer og færdigheder, der skal til.

I alt startede 640 elever mandag 12. august, og i Middelfart blev første skoledag på den nye FGU-uddannelse markeret med besøg af borgmester Johannes Lundsfryd (S).

FGU-tilbuddet henvender sig til unge mellem 15 og 25 år, som er erklæret ikke-uddannelsesparate.

Annonce
FGU står for forberedende grunduddannelse og er en uddannelse, som skal gøre ikke-uddannelsesparate unge mellem 15 og 25 år klar til en erhvervs- eller gymnasial uddannelse eller til job. Foto: Pernille Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce