Annonce
Nordfyn

Første skoledag: Lærer bød velkommen med håndsprit

Kystskolen i Krogsbølle er begunstiget af meget plads både ude og inde, så hver klasse har fået anvist, hvor den skal holde pause, for at eleverne ikke mødes med andre klasser. Her er 7. klasse nået frem til første skoledags første pause, og eleverne har lært afstands-lektien. Foto: Birgitte Carol Heiberg
På Kystskolen i Krogsbølle var stemningen lidt som første dag efter en lang sommerferie. Og så alligevel helt anderledes med afstand, hyppig håndvask og ingen velkomst-krammere.

Krogsbølle: Dannebrog er hejst. I skolegården ved en indgangsdør, der normalt ikke bliver brugt, står lærer Dorte Nielsen klar til at sige velkommen til sine elever i 7. klasse. Inde på en af gangene står en anden lærer, Charlotte Hviid Larsen, med spritflasken og modtager hver elev med et pift sprit til hænderne.

Op mod klokken 8 hersker en sitrende spænding og forventning på Kystskolens afdeling Krogsbølle på denne dag, hvor eleverne i 6. til 9. klasse vender tilbage til skolen efter ni uger med hjemmeundervisning.

Det er lidt som første dag efter en lang sommerferie med velkomstskilte og "hvor er dejligt at se dig igen". Og så alligevel ikke.

For intet er, som det plejer at være, stole og borde er placeret, så eleverne kan sidde med mindst en meters afstand fra næsetip til næsetip, nogle af de lange gange er ensrettet, de fleste klasser har deres egen indgang, de elever, der ikke møder en lærer med spritflaske, går direkte ud for at vaske hænder, før de finder deres pladser.

Og det skal de også gøre i de kommende dage, for velkomsten fra en håndsprit-bevæbnet lærer var et særligt første-dags-initiativ.

Annonce
Vi holdt de første møder i forrige uge, og torsdag og fredag i sidste uge var lærerne på skolen for at gøre klar.

Caroline Kreiberg, konstitueret skoleleder

Ingen krammere

Og så må hverken lærere eller elever giver gensyns-krammere.

Det er svært, synes Dorte Nielsen, der har glædet sig til at se sine elever igen i virkeligheden og ikke bare via elektroniske platforme.

- Men så må vi jo vise på andre måder, at vi er glade for at se dem.

Dorte Nielsen har kun været uddannet lærer et år. Et år, der har udviklet sig noget anderledes, end hun havde forestillet sig.

- Der har været meget, jeg skulle sætte mig ind i, men det har været lærerigt, siger Dorte Nielsen om den fjernundervisning, hun har bedrevet, siden coronavirussen og statsministeren lukkede skolerne.

Og selv om hun glæder sig til at se eleverne igen uden et videofilter, tror hun også, at noget af den erfaring, de seneste ni uger har givet hende, kan bruges fremover. Hvis eleverne for eksempel sidder i forskellige lokaler, eller hvis en elev, der har det vanskeligt, har brug for at blive hjemme.

Stadig nødundervisning

Da regeringen varslede, at de store elever er en del af genåbningens fase to, regnede de fleste med, at skolerne skulle genåbne for de store elever allerede den 11. maj. Det blev i stedet den 18., og derfor har Kystskolen som alle andre skoler haft god tid til forberedelsen.

- Vi holdt de første møder i forrige uge, og torsdag og fredag i sidste uge var lærerne på skolen for at gøre klar, fortæller konstitueret skoleleder Caroline Kreiberg.

Ud over at indrette skolen så der er plads til alle med den rette afstand og mulighed for håndvask har forberedelserne også omfattet et opkald til alle forældre og et videomøde med eleverne, hvor de kunne se, hvor de skal gå ind, hvor de skal sidde, hvor de skal vaske hænder og så videre.

Selv om de ældste elever er tilbage i skolen fra klokken 8 til 14, bliver de stadig undervist efter nødundervisnings-regler. Det betyder, at de skal undervises i dansk, matematik og engelsk.

På Kystskolen bliver der dog undervisning i de fleste fag, ligesom der også har været i tiden med fjernundervisning. Og selv om der er plads til alle klasser inden for skolens mure, vil Kystskolens lærere stadig lægge en del af undervisningen i det fri.

- I dag kommer jeg ikke til at undervise i matematik, siger Khawlla Aboukhazne, da hun byder velkommen til de 18 elever i 7. B.

En melding, der udløser "yes" og "fedt" fra eleverne, der måske lige skal vænne sig til at skulle tidligt op og ud på cyklen eller i bussen i stedet for at tænde for computeren hjemme på værelset.

- Men det er fint nok, lyder det typiske svar på spørgsmålet om, hvordan det er at være tilbage i skole igen.

På forhånd har eleverne fået at vide, hvilket toilet, de skal benytte, så der ikke bliver for meget kø ved håndvasken. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Den ene af Kystskolens to 7. klasser har fået esports-lokalet som deres faste base. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce