Annonce
Indland

Første sag af sin art: Influencer tiltalt for skjult reklame

Anklagemyndigheden går efter en bødestraf på 120.000 kroner i sag om skjult reklame på de sociale medier.

For første gang er der rejst tiltale i en sag, hvor en privatperson i Danmark, der er kendt fra sociale medier, er mistænkt for skjult reklame.

Det skriver DR.

Den tiltalte er en populær influencer, der ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har lavet opslag med reklameindhold uden at skrive, at der netop var tale om reklame.

Tiltalen er rejst, efter at Forbrugerombudsmanden sidste år undersøgte 37 influenceres kommercielle opslag på sociale medier.

Den tiltalte er en af de 37 undersøgte personer.

DR har fået aktindsigt i anklageskriftet i sagen. Her fremgår det, at anklagemyndigheden går efter en bødestraf på 120.000 kroner. Alle forhold skal være begået i 2018 og 2019.

Også tre andre influencere er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, men det er endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale mod dem.

Ifølge DR er den tiltalte influencer mistænkt for at have brudt markedsføringslovens paragraffer om skjult reklame og markedsføring rettet mod børn og unge.

/ritzau/

Annonce
Læs DR''s artikel her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce