Annonce
Kerteminde

Første offer for coronakrisen i Langeskov: Dorte er tvunget til at lukke sin livsdrøm

Dorte Haugaard åbnede "By Haugaard" sidste år i september. Nu har coronakrisen tvunget hende til at lukke den. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal.
Dorte Haugaard nåede ikke at være selvstændig i 14 dage, før coronakrisen ramte. Nu lukker hun sin livsstilsforretning i Langeskov Centret - en forretning, hun åbnede i september i fjor.
Annonce

Langeskov: Sidste år i september åbnede Dorte Haugaard livsstilsforretning "By Haugaard" i Langeskov Centret. Nu lukker hun den.

Efter coronavirussen for alvor trådte ind over de danske grænser, er regeringen kommet med en række restriktioner for at mindske smitterisikoen. En af dem er, at centerbutikker skal holde lukket for en periode.

Det kan Dorte Haugaards forretning ikke overleve.

- Det er meget tragisk. Det er jo min livsdrøm, som bliver smadret, fortæller Dorte Haugaard.

Hun forklarer, at hun er blevet ramt af, at hun er for ny selvstændig til, at hun kan få nogen hjælp fra regeringens støttepakker.

Annonce

Fra bierhverv til selvstændig

Hidtil har Dorte Haugaard kørt sin forretning som bierhverv, mens hun arbejdede fuldtid som arbejdsmiljøchef ved Riwal Danmark A/S i Odense.

28. februar havde hun sidste arbejdsdag i firmaet, for nu ville hun springe ud som selvstændig.

- Hvis jeg dog bare ikke havde gjort det, fastlår hun og fortæller, at hun er så ny selvstændig, at hun ikke kan dokumentere, at hun går 30 procent ned i indtægt.

- Jeg har jo stadig ikke haft den første måneds indtægt som selvstændig. Derfor kan jeg ikke påvise, at jeg tjener over 15.000 kroner i den første måned, for det har jeg ikke nået endnu, forklarer hun og fortæller, at hun heller ikke har et årsregnskab fra 2019.

- Jeg er fuldstændig fanget, fastslår hun.

Dorte Haugaard har talt med Væksthuset og Virksomhedsguiden, og deres kommentar er "åh, åh," forklarer hun og fortæller, at det heller ikke har været muligt at få hjælp fra udlejeren.

- Jeg kan godt få hjælp, men så vil jeg komme til at stige i husleje, og jeg tør ikke binde mig til flere udgifter nu. Derfor har jeg været nødt til at tage en moden, men meget svær beslutning, og jeg er rigtig ked af det, for det er min livsdrøm.

Annonce

Tjener nul kroner

Efter hun meldte ud på facebook, at hun har besluttet sig for at lukke, kan hun se, at folks kommentater indikerer, at de har været meget glade for hendes forretning.

- Men jeg kan ikke sætte det hele over styr og buldre derudad, når jeg ikke ved, hvornår jeg kan åbne igen.

- Jeg tjener jo nul kroner. Det er hårdt for mig, fortæller hun og tilføjer, butikken kørte fint.

- Den har bare været registreret som bierhverv, og det er det, jeg bliver fanget i nu, pointerer hun.

Hun har nu behov for at samle tankerne, ryste hovedet og forsøge at finde det positive midt i det triste.

Annonce

Vil finde nye veje

Dorte Haugaard er nu ved at lave en plan for nedlukningen af forretningen.

Lige nu ligger hun inde med et varelager på 100.000 kroner, som hun skal have gjort noget ved. Coronakrisen har gjort, at der også har været tid til at fokusere på webshoppen, som hun har ved siden af den fysiske butik.

- Den bliver vejen frem for mig, men der er jo lang vej til at tjene både til smør og leverpostej på brødet, når jeg ikke har den fysiske butik, fordi mange af mine produkter er forbundet med en oplevelse af at se tingene. Det er det, man handler ud fra. Det er ikke det samme som at se det på weben.

- Nu må jeg sadle om og navigere i det og sige: Heldigvis er vi raske og har det godt, men hvor er det ærgerligt, pointerer hun og tilføjer, at hvis der sidder en ildsjæl, der gerne vil overtage hendes forretning med lokale og inventar, skal man blot tage kontakt.

- Nu vil jeg tænke nye veje. Jeg er ligesom de tumlinge-dukker, når man forsøger at lægge dem ned, rejser de sig igen. Det må jeg jo gøre. Jeg må tænke nyt, siger hun med smil og understreger, at det er en hård tid for alle.

- Nogle bliver bare hårdere ramt end andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce