Annonce
Assens

Første nydanske byrådskandidat i Assens: Det vil Ashil kæmpe for

Ashil Farokh er vokset op i Afghanistan, men måtte i 2001 flygte til Danmark. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

41-årige Ashil Farokh vil bidrage for en positiv udvikling i hele Assens Kommune, hvor der er vækstpotentiale og mulighed for at gøre integrationen bedre.

Annonce

Tommerup St.: Som nyslået politisk kandidat for Socialdemokratiet i Assens Kommune kribler det i fingrene hos Ashil Farokh for at få lov til at bidrage til det lokalsamfund, han er en del af.

- Jeg føler, jeg kan bidrage med noget. Jeg ser måske tingene på en anden måde på grund af min baggrund, siger den 41-årige byrådskandidat (S) og nævner nogle af de områder, hvor, han mener, han kan komme med input.

- Vi skal blive bedre til i kommunen at hjælpe til med at udvikle og byforskønne vores byer. Det kunne Tommerup St. for eksempel godt trænge til gennem hovedgaden (Tallerupvej, red.), som er ansigtet udadtil for gennemkørende, som jeg var for nogle år siden.

Stemmeret kommunal- og regionsvalg

Alle borgere i Danmark, der har valgret (stemmeret) og er optaget på en valgliste, kan stemme til de kommunale og regionale valg.Man har valgret, når man er fyldt 18 år, har fast bopæl i Danmark (i kommunen/regionen), enten er dansk statsborger, statsborger i et andet EU-land, Island eller Norge eller uden afbrydelse har boet mindst tre år i Danmark, Grønland eller på Færøerne.

Pr. 1/7-2016 har personer, der er sat under værgemål og har fået frataget deres retlige handleevne efter værgemålslovens § 6, fået valgret til kommunale og regionale valg.

Kilde: Borger.dk

Annonce

Vækst og integration

At Tommerup St. faktisk havde noget at byde på, var noget, Ashil Farokh og familien selv fandt ud af. For kommunens markedsføring til verden omkring sig kunne havde været bedre.

- Markedsføring er en del af at vækste - ligesom byforskønnelse, der skaber rammerne for vækst. Ligesom Tommerup St. er der flere byer i Assens Kommune med samme vækstpotentialer. Jeg arbejder for vækst i hele kommunen.

- Man er ikke god til at få fat i dem, man gerne vil have fat i: tilflytterne. Kommunikation foregår ofte indad, hvilket bliver meget indforstået, siger han.

En ting er dog også væsentlig for hans politiske virke; integration.

- Jeg vil gerne se på integrationsindsatsen og få den styrket. For der er mange, der gerne vil bidrage, men ikke har de rette muligheder for at lykkes.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce