Annonce
Odense

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Odense Letbane oplyser, at test på hele strækningen er nært forestående, og mandag nåede et letbanetog for første gang frem til Tarup Center efter at være blevet trukket gennem centrum. Ifølge avisens kilder bliver det dog stadig først flere måneder inde i det nye år, at de første passagerer kan stige ombord.

Odense: Er der noget som et letbanetog på helt nye og ubrugte skinner på en dag, hvor efterårssolen endda skinner gavmildt?

Ikke bedømt på smilene hos det cirka 30 mand store følge af folk fra Odense Letbane og letbane-entreprenøren Comsa, som mandag spadserede langsomt ved siden af det første letbanetog, som for første gang blev sendt ud på den resterende del af strækningen fra Middelfartvej til Tarup Center, som aldrig før er blevet prøvekørt.

Odense Letbane oplyser, at "fra mandag den 22. november kører letbanen testkørsel på hele letbanestrækningen".

Annonce
Kørslen mandag var et såkaldt "line check" - altså en indledende testkørsel med lav fart, hvor letbanepersonale går foran, ved siden af og bagved letbanetoget for at sikre, at alt kører som forventet. Her på Højstrupvej tæt ved Odense Idrætspark i retning mod Tarup. Foto: Rune H. Blichfeldt

Indtil videre foregår det dog sådan, at toget må trækkes gennem centrum og ud til Middelfartvej, da Banedanmark stadig ikke har givet tilladelse til testkørsler på de dele af strækningen, som kommer tæt på jernbanenettet, det vil sige ved Odense Banegård Center og hvor Middelfartvej krydser jernbanen.

Tilladelse kan være tæt på

Ifølge avisens oplysninger kan en godkendelse til de første testkørsler på hele strækningen dog være ganske tæt på nu.

I bedste fald kan den komme i denne uge, måske endda tirsdag.

Det vil i givet fald være en vigtig milepæl for projektet, som er kommet under alvorligt tidspres, fordi testkørslerne er blevet flere måneder forsinket.

Ifølge avisens oplysninger fra anonyme kilder tæt på projektet er det dog stadig helt sikkert, at letbanen under alle omstændigheder ikke kommer til at åbne omkring nytår, som letbanedirektør Mogens Hagelskær gentange gange har forsikret om.

På grund af den manglende tilladelse fra Banedanmark må letbanetoget indtil videre trækkes gennem Odense C - her forbi banegården og mediehuset, hvor Fyens Stiftstidende har redaktion. Foto: Jesper Beenfeldt

Der bliver tale om en forsinkelse på flere måneder, vurderer kilderne samstemmende, da testkørslerne, som nu måske endelig kan komme rigtigt i gang, blot et den første del af en lang række af ting, som stadig mangler, inden letbanen kan åbne.

Annonce

Fejret med brunsviger

Uanset hvad så er det første tog, der ankommer ved Tarup Center, et tegn på, at det dog går i retning af, at letbanen åbner en dag.

Og mandag blev det fejret med kaffe og brunsviger til den flok af mennesker, som ved frokosttid var mødt op ved Tarup Center og ventede på togets ankomst.

Odense Letbane oplyser, at der fra nu af kan opleves ændringer i de signalregulerede kryds, letbanetogene kører igennem, da de nu er reguleret efter, at der nu kører letbanetog på strækningen.

Videoindslag fra TV2 Fyn

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce