Annonce
Odense

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Odense Letbane oplyser, at test på hele strækningen er nært forestående, og mandag nåede et letbanetog for første gang frem til Tarup Center efter at være blevet trukket gennem centrum. Ifølge avisens kilder bliver det dog stadig først flere måneder inde i det nye år, at de første passagerer kan stige ombord.

Odense: Er der noget som et letbanetog på helt nye og ubrugte skinner på en dag, hvor efterårssolen endda skinner gavmildt?

Ikke bedømt på smilene hos det cirka 30 mand store følge af folk fra Odense Letbane og letbane-entreprenøren Comsa, som mandag spadserede langsomt ved siden af det første letbanetog, som for første gang blev sendt ud på den resterende del af strækningen fra Middelfartvej til Tarup Center, som aldrig før er blevet prøvekørt.

Odense Letbane oplyser, at "fra mandag den 22. november kører letbanen testkørsel på hele letbanestrækningen".

Annonce
Kørslen mandag var et såkaldt "line check" - altså en indledende testkørsel med lav fart, hvor letbanepersonale går foran, ved siden af og bagved letbanetoget for at sikre, at alt kører som forventet. Her på Højstrupvej tæt ved Odense Idrætspark i retning mod Tarup. Foto: Rune H. Blichfeldt

Indtil videre foregår det dog sådan, at toget må trækkes gennem centrum og ud til Middelfartvej, da Banedanmark stadig ikke har givet tilladelse til testkørsler på de dele af strækningen, som kommer tæt på jernbanenettet, det vil sige ved Odense Banegård Center og hvor Middelfartvej krydser jernbanen.

Tilladelse kan være tæt på

Ifølge avisens oplysninger kan en godkendelse til de første testkørsler på hele strækningen dog være ganske tæt på nu.

I bedste fald kan den komme i denne uge, måske endda tirsdag.

Det vil i givet fald være en vigtig milepæl for projektet, som er kommet under alvorligt tidspres, fordi testkørslerne er blevet flere måneder forsinket.

Ifølge avisens oplysninger fra anonyme kilder tæt på projektet er det dog stadig helt sikkert, at letbanen under alle omstændigheder ikke kommer til at åbne omkring nytår, som letbanedirektør Mogens Hagelskær gentange gange har forsikret om.

På grund af den manglende tilladelse fra Banedanmark må letbanetoget indtil videre trækkes gennem Odense C - her forbi banegården og mediehuset, hvor Fyens Stiftstidende har redaktion. Foto: Jesper Beenfeldt

Der bliver tale om en forsinkelse på flere måneder, vurderer kilderne samstemmende, da testkørslerne, som nu måske endelig kan komme rigtigt i gang, blot et den første del af en lang række af ting, som stadig mangler, inden letbanen kan åbne.

Annonce

Fejret med brunsviger

Uanset hvad så er det første tog, der ankommer ved Tarup Center, et tegn på, at det dog går i retning af, at letbanen åbner en dag.

Og mandag blev det fejret med kaffe og brunsviger til den flok af mennesker, som ved frokosttid var mødt op ved Tarup Center og ventede på togets ankomst.

Odense Letbane oplyser, at der fra nu af kan opleves ændringer i de signalregulerede kryds, letbanetogene kører igennem, da de nu er reguleret efter, at der nu kører letbanetog på strækningen.

Videoindslag fra TV2 Fyn

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce