x
Annonce
Assens

Første gang nogensinde: Byrådsmøde uden politikere i byrådssalen

Et normalt byrådsmøde i Assens Kommune ser nogenlunde sådan ud. Dte næste foregår over Skype. Arkivfoto: Lasse Hansen
Byrådsmødet på onsdag kommer til at foregå kun med lyd.

Assens: Frem med din mobil, tablet eller computer.

Det bliver ikke et helt almindeligt byrådsmøde, som Assens Kommune holder på onsdag 25. marts klokken 17. For det kommer til at foregå over softwaretjensten Skype grundet coronasituationen.

Selv om det hele foregår digitalt, så er mødet nu alligevel offentligt forstået på den måde, at det bliver audio-livestreamet, så man kan lytte med hjemmefra - men der bliver ikke en videoforbindelse. Simpelthen, fordi byrådsmedlemmerne ikke skal mødes i byrådssalen eller andre steder, men selv er med hjemmefra. Det oplyser kommunen til Fyens Stiftstidende.

Alle 29 byrådsmedlemmer skal derfor logge på. De kommer til at bede om ordet på den måde, at de sender en besked til borgmester Søren Steen Andersen (V).

Tirsdag bliver der indrykket en annonce i Lokalavisen Assens, hvor man kan læse, hvordan man kan lytte med. Der kommer et link via kommunens hjemmeside og facebookside, hvor man kan logge sig på.

Annonce

Skype

Skype er en softwarebaseret telefonservice, som kan anvendes til IP-telefoni mellem computere og mobilenheder. Det virker på den måde, at man enten kan skrive chatbeskeder, tale eller holde videoopkald sammen. Enten to-og-to eller i større grupper. Man kan installere Skype både som en app på sin telefon og på computeren.

Kilde: Skype og Wikipedia.

Ærgerlig sortie for Ena

Da der er spørgetid efter mødet, så skal der selvfølgelig stadigvæk være det på onsdag. Blot på den måde, at man kan indsende eventuelle spørgsmål inden mødet - senest onsdag 25. marts klokken 10 via jkhve@assens.dk. Spørgsmålene bliver så besvaret af enten borgmesteren eller et af borgmesteren udpeget byrådsmedlem. Spørgsmålene skal vedrøre generelle kommunale forhold.

Ærgerligt nok for Ena Nørgaard (K), kommer byrådsmødet til at være hendes sidste - og tilmed på Skype. Hun afløses nemlig af Søren Thomsen, der indtræder i byrådet fra 1. april. Ena Nørgaard stopper grundet sygdom og havde nok regnet med en anden afsked fra byrådspolitik end denne noget akavede. Hun kom i byrådet i 2013.

- Nu er beslutningen taget, og så kan vi ligeså godt gøre det nu, siger Ena Nørgaard, som regner med, der kan komme en form for afsked med de andre på et senere tidspunkt efter coronakrisen. Hun er dog ked af, det slutter på denne måde. Men det kunne ikke være anderledes. 24-årige Søren Thomsen overtager rollen som viceborgmester efter hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce