Annonce
Nyborg

Første fynske sag efter ny lov om vanvidskørsel: Fuld kvinde mistede sin bil

Loven om vanvidskørsel trådte i kraft den 31. marts, og siden har én bilist på Fyn fået konfiskeret sin bil som følge af spirituskørsel. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
En 55-årig kvinde fra Østfyn havde en promille på langt over 2,0, og derfor har Fyns Politi konfiskeret hendes bil. Hos Fyns Politi er man klar til flere sager efter den nye lov om vanvidskørsel.

Fyn: Den nye lov om vanvidskørsel, hvor politiet kan konfiskere et køretøj på stedet, har allerede været flittigt i brug over hele landet. På Fyn har der indtil videre været ét enkelt tilfælde.

Det fortæller Fyns Politi til Fyens Stiftstidende.

Tirsdag i sidste uge bragede en kvinde i sin bil ind i et gelænder ved en ejendom på Teglgårdsvej i Vindinge ved Nyborg. Det skete kort før klokken 22, og i første omgang sad bilen fast.

Annonce

Det lykkedes dog kvinden - trods sin beruselse - at få bilen fri igen og flygte fra stedet, men et vidne havde set det og noteret både bilmærke, nummerplade og i hvilken retning, hun kørte. Derfor fandt en politipatrulje ganske hurtigt kvinden, og mistanken fra vidnet om, at hun var stærkt beruset, holdt stik.

Kvinden pustede i alkometeret, og da det viste væsentligt over det tilladte, blev hun anholdt og sigtet for spirituskørsel. Hun blev også taget med på politigården i Odense for at få udtaget en blodprøve, som siden har slået fast, at promillen var langt over 2,0.

Loven om vanvidskørsel trådte i kraft den 31. marts, og den skal ikke kun ramme folk, som kører vanvidskørsel med høj fart, men også hvis man har en promille på mere end 2,0. Derfor besluttede betjentene at konfiskere kvindens bil på stedet.

Bøde og frakendelse

Ifølge politikommissær Milan Seyfabab, Fyns Politi, nøjes hun dog ikke kun med at få sin bil konfiskeret, men kan også se frem til en bøde svarende til kvindens månedsløn efter skat ganget med den promille, hun havde. Dertil kan komme en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet.

- Hun er det første tilfælde, hvor vi har konfiskeret køretøjet, men vi forventer selvfølgelig flere lignende sager, efter at loven er trådt i kraft, siger Milan Seyfabab.

Den konfiskerede bil skal senere sælges på auktion, og de penge, den indbringer, går til sagsomkostninger og i statskassen. Kvinden får ingen penge, og må stadig selv leve med tabet af sin bil.

Episoden får Milan Seyfabab til at opfordre til, at man overholder færdselsreglerne, for nu skal der væsentligt mindre til, før man risikerer at få konfiskeret sit køretøj.

- Når man sætter sig bag rattet, følger et stort ansvar med, og man må udvise respekt for sine medborgere i trafikken, siger han.

Med den nye lov om vanvidskørsel, vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, kan man få konfiskeret sit køretøj, også hvis man låner det ud til andre, som kører hasarderet og vildt.


Hun er det første tilfælde, hvor vi har konfiskeret køretøjet, men vi forventer selvfølgelig flere lignende sager, efter at loven er trådt i kraft.

Milan Seyfabab, politikommissær, Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce