Annonce
Sydfyn

Tre fynske kreds talt op: Brandenborg sætter sig på Sydfyn

Socialdemokratiets sydfynske kandidat, Bjørn Brandenborg, satte sig solidt på Sydfyn med 6096 personlige stemmer. Foto: Katrine Becher Damkjær

OPDATERET med tal for Svendborg-Langeland-kredsen

Svendborg/Langeland: Så rykkede det for den sydfynske S-kandidat, Bjørn Brandenborg. Han satte sig markant på sin egen kreds, Svendborg-Langeland-kredsen.

6096 af vælgerne i kredsen satte kryds ud for deres lokale S-kandidat. Det er et pænt stykke over de 4000 stemmer, som Bjørn Brandenborg selv havde sat som mål, hvis han skulle have en chance for at blive stemt ind på Christiansborg.

43 procent af samtlige socialdemokratiske vælgere i kredsen satte deres kryds ud for Bjørn Brandenborg.

På Sydfyn kunne Trine Bramsen ikke mærke Brandenborg-effekten. Hun fik 1227 personlige stemmer mod 1171 personlige stemmer ved sidste valg i 2015.

Med tre fynske kredse talt op ligger Bjørn Brandenborg nu nummer to på den fynske S-liste.

Svendborg-Langeland-kredsen byttede også om på de radikale kandidater, hvor Rasmus Helveg Petersen nu fører over Camilla Hersom.

Hos SF ligger det stadig til at Karsten Hønge kommer ind.

Hos Venstre fik Erling Bonnesen også et flot sydfynsk valg med 2482 personlige stemmer. Ved sidste valg fik han 2517 stemmer i kredsen.

Det ligger stadig til at Lars Chr. Lilleholt, Erling Bonnesen, Marlene Ambo-Rasmussen og Jane Heitmann kommer ind.

Hos DF tegner det mere og mere til, at de to fynske mandater går til Jens Henrik Thulesen Dahl og Alex Ahrendtsen.

Den lokale DF-kandidat Eva Jørgensen fik 302 personlige stemmer. Et pænt stykke fra de 1963 personlige stemmer, som hendes forgænger Dorthe Ullemose fik ved valget i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce