Annonce
Erhverv

Første etape af TBT-byggeri på plads

Hele projekt Fra Gade til By skal være færdig i 2020.

Per Jacobsen ApS og Hansson & Knudsen vinder sidste del af det indledende TBT-byggeri

Den indledende udbudsrunde, der skal skabe en parkeringskælder i forbindelse med TBT-byggeriet, er på plads, efter de to Odense-virksomheder Per Jacobsen ApS og Hansson & Knudsen har vundet to udbud til en samlet værdi af 29,5 millioner kroner.

Frem mod 2016 skal den nordlige del af en 28.500 kvadratmeter stor parkeringskælder med plads til 1100 biler bygges. Per Jacobsen ApS har vundet malerentreprisen, mens Hansson & Knudsen skal levere betonelementer til byggeriet.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med resultatet af udbudsrunden, som betyder, at vi nu har langt de fleste samarbejdspartnere til byggeriet af den første del af p-kælderen på plads, udtaler projektchef Svend Heegaard i en pressemeddelelse.

Det er anden gang, Hansson & Knudsen vinder en delopgave i byggeprojektet, hvor de fynske virksomheder TC Anlæg, GK Danmark, El-team Fyn, og Nordisk Klima også er entreprenører.

Byggeriet er det største i Odenses historie. Samlet skal der bygges omkring 350 boliger og etagemeter til 500 arbejdspladser for 853 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce