Annonce
Fyn

Første doser af ny coronavaccine er ankommet - Nu skal den videre til Region Syddanmark

En polsk kølebil ankom med doserne natten til tirsdag, og forlod Statens Serum Institut igen senere tirsdag morgen. Der er ankommet 4800 doser, som vil blive taget i brug i Region Syddanmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Medicinalselskabet Moderna har natten til tirsdag leveret de første 5000 doser af selskabets covid-vaccine.
Annonce

4800 vaccinedoser mod covid-19 fra medicinalselskabet Moderna er natten til tirsdag ankommet med en lastbil til Danmark.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI), der ifølge presseafdelingen har modtaget sendingen natten til tirsdag cirka klokken 03.

Doserne skal nu pakkes og bliver onsdag sendt til Region Syddanmark.

Den ene halvdel ender i Vejle, hvor de første stik med vaccinen torsdag bliver givet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Sundhedsmyndighederne har besluttet, at alle doserne bliver taget i brug i Region Syddanmark, fordi den første leverance er begrænset.

Valget faldt på Vejle, fordi vaccinens ankomst tidsmæssigt passer med åbningen af et nyt vaccinationscenter i byen.

Den anden halvdel skal til Odense, hvor doserne lægges på frys, til det andet stik skal gives.

Det er borgere med særligt øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19, som får tilbudt de første stik med Moderna-vaccinen.

Derudover vil noget af frontpersonalet på afdelinger med særligt sårbare patienter blive tilbudt vaccinen.

Det er eksempelvis medarbejdere på kræftafdelingen og afdelingen for hjertesygdomme på Sygehus Lillebælt. Desuden vil Hospice i Vejle samt vagtlægerne i regionen få tilbudt den nye vaccine, oplyser regionen.

Modernas vaccine blev godkendt af EU-Kommissionen onsdag i sidste uge. Danmark har indtil videre sikret sig doser nok til at færdigvaccinere tre millioner personer.

Morderna forventer, at alle, der bliver vaccineret med medicinalselskabets coronavaccine, opnår immunitet mod virusset i mindst et år. Det oplyste selskabet mandag på en sundhedskonference.

SSI modtog mandag sin tredje sending af Pfizer-BioNTech-vaccinen, oplyser SSI.

Det drejer sig om yderligere 58.500 doser, som tirsdag formiddag bliver sendt ud i landet.

Ifølge de seneste tal, der er fra mandag, har 115.932 borgere fået det første stik. Det svarer til 1,99 procent af befolkningen.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at alle voksne kan være færdigvaccineret 27. juni, hvis vaccinerne ankommer til Danmark i det forventede tempo.

Det er Sundhedsstyrelsen, som vurderer, hvilke borgere der står først i køen til en vaccine. Statens Serum Institut inviterer de udvalgte borgere, mens regionerne står for at oprette vaccinecentre og foretage vaccinationerne.

/ritzau/

Pressemeddelelse fra Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce