Annonce
Kultur

Første danske MGP-nederlag

Det ene af de to danske bidrag, Amalie Høeg (i.m.), på scenen i Oslo med sine dansere under generalprøven på MGP Nordic 2007.

For første gang vandt Danmark ikke det nordiske melodi grandprix for børn, MGP Nordic. Sejren gik til Celine fra Norge.

Med sangen "Bæstevenna" vandt den 12-årige norske pige Celine lørdag MGP Nordic i Oslo. I sangen synger hun om sin allerbedste veninde, Astrid.

Det var tredje gang, at der var en nordisk finale, og det var første gang, at Danmark ikke vandt.

Finalen med otte deltagere var delt i to, sådan at en deltager fra hvert af de nordiske lande skulle dyste mod hinanden i finalen.

Danmarks finalist blev 13-årige Mathias med sangen "Party", og han sluttede på tredjepladsen.

Andenpladsen gik til finalens yngste sanger, 10-årige Vendela fra Sverige.

Det var første gang, at Finland deltog, og det resulterede i en fjerde- og sidsteplads i finalen til Linn.

Næste år skal Danmark holde MGP Nordic.

Annonce
Det andet af de to danske bidrag, Mathias Augustine under generalprøven på MGP Nordic 2007 i Oslo.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce