Annonce
Underholdning

Første af sin slags i Danmark: Svendborgs Kulinariske Turistbureau åbner

Torsdag eftermiddag var der åbningsreception for Svendborgs Kulinariske Turistbureau, der dog først rigtig åbner mandag. Her kommer projektleder i Kulinarisk Sydfyn Mikael Hansen (t.v.) til at sidde side om side med eventchef Anja Mia Haas. Her er de fotograferet med byens borgmester Bo Hansen. Foto: Michael Thorbjørnsen.
Torsdag var der reception for det nye Kulinariske Turistbureau på havnen. Det åbner officielt mandag.

Svendborg: Det er den første af sin slags i landet, og på mandag åbner det så: Svendborgs Kulinariske Turistbureau.

Her kan turister henover den kommende måned komme forbi og blive guidet rundt i de mange madoplevelser og kulinariske aktiviteter, som egnen har at byde på.

Det forklarer Mikael Hansen, projektleder i fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn, der torsdag holdt åbningsreception for det nye turistkontor.

- Vi ønsker at fremme det kulinariske og fødevareproducenterne i området, hvilket altid har været mantraet for Kulinarisk Sydfyn. Fra på mandag sidder vi så og kan vejlede de folk, der kommer ind og ønsker at vide noget om fødevarer, siger Mikael Hansen, som sammen med Trine Nielsen skal varetage det kulinariske turistbureau, som har fået hjemme i Maritimt Center sammen med Svendborg Event

- De vil kunne få alt den information, de vil have, og for eksempel blive henvist til Byens Gårdbutik, hvis de vil have nogle specielle produkter, eller købe nogle i selve Svendborg Event, tilføjer han.

Annonce

Ny app

Udover de gode råd vil turister, der kommer forbi kontoret, få mulighed for at samle et hæfte op, hvori de kan læse mere om de mange fødevareproducenter, der er på Syd-, Øst- og Midtfyn og Langeland, Ærø og øerne. Desuden vil de kunne høre mere om den nylancerede app "Taste Funen", der blandt andet indeholder et kort over områdets producenter og kulinariske aktiviteter.

Det kulinariske turistbureau har åbent fra på mandag klokken 10 og vil den næste måneds tid være bemandet mellem klokken 10 og 14 mandag til fredag.

- Her vil vi prøve at føle på interessen hos de gæster, der kommer ind. Er de mest til en cykeltur, er de til det kulinariske eller til en helt tredje ting? Det vil vi lære mere om, lyder det fra Mikael Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce