Annonce
Faaborg-Midtfyn

Først var det katten, nu er det isterningemaskinen: Værtshus får bøde på 10.000 kroner og sur smiley

Søren Hasling Jakobsen og Ulla Dideriksen fra Oasen i Faaborg må betale en bøde på 10.000 kroner. Arkivfoto
Kontrollanter fra Fødevarekontrollen fandt fedtet belægning på isterningemaskine, som ikke har været brugt siden nedlukningen i december.

Faaborg: Værtshusholderne Søren Hasling Jakobsen og Ulla Dideriksen, Oasen i Faaborg, var ikke bare hårdt ramt af nedlukningen. Det blev de også af genåbningen. For mellem den populære bodegas første gæster var såmænd Fødevarekontrollen, og det besøg endte i en regning på 10.000 kroner og en sur smiley.


Det må jeg tage til efterretning og sørge for at gøre det bedre.

Søren Hasling Jakobsen, Oasen i Faaborg


Annonce

7.500 kroner koster det, at kontrollanten fandt fedtede belægninger på en isterningmaskine, og dertil kommer et par gebyrbelagte kontrolbesøg til 1.000 kroner plus momsen, så den samlede regning altså bliver femcifret.

Det ærgrer naturligvis Søren Hasling Jakobsen, der sidste år måtte skille sig af med en kattekilling efter en reprimande fra Fødevarestyrelsen.

- Isterningemaskinen har stået ubrugt under hele nedlukningen, hvor jeg rengjorde den grundigt, men alligevel har Fødevarestyrelsen fundet en misfarvning på den, som blev vurderet til at være fedt. Det må jeg tage til efterretning og sørge for at gøre det bedre, bemærker Søren Hasling Jakobsen, som også skal afdække nogle flamingoplader på en væg på lagret, så væggen bliver lettere at holde ren.

- Væggen har set sådan ud i de 15 år, Ulla og jeg har drevet stedet, og det har aldrig givet anmærkninger tidligere trods adskillige kontrolbesøg, men når Fødevarestyrelsen vil have glatte og rengøringsvenlige vægge, er det selvfølgelig det, vi retter ind efter, siger han.

Straffet for kattekilling på lageret

Det kan lyde voldsomt at åbne til en bøde på samlet 10.000 kroner, men Søren Hasling Jakobsen vil ikke anfægte størrelsen på den.

- Myndighederne har deres faste takster. Det må jeg acceptere. Der vil ikke komme noget godt ud af at udfordre dem, vurderer han.

Stamværtshuset i Strangade havnede også i den sorte bog sidste år, da værtshusets maskot, en hunkat, der blev kaldt Dronningen, kom og afleverede en killing, som værtsparret Søren Hasling Jakobsen og Ulla Dideriksen tog sig af og lod overnatte på det lager, hvor de opbevarer øl og sodavand.

Selv om drikkevarerne er på flasker, fandt Fødevarestyrelsen dyreholdet uforeneligt med opbevaring af fødevarer, i dette tilfælde flasker med drikkevarer, og det udløste en bøde på 5.000 kroner - og sendte værtsparret ud for at finde et nyt hjem til kattene.

Det lykkedes. Kattene er flyttet til Millinge og har det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce