Annonce
Fyn

Først fest hjemme, så fest på Børsen for Mai Mercado

Tidligere rådmand i Odense Steen Møller var for første gang nogensinde til valgfest i København i forbindelse med et folketingsvalg. Foto: Sugi Thiru
Den konservative børne- og socialminister Mai Mercado brugte første del af valgaftenen hjemme hos familien, og på Børsen var en tidligere konservativ rådmand fra Odense til valgfest.
Annonce

Allerede efter den første exitpoll var der lige så meget sejrs-lys i øjnene hos De konservative som fra lysekronerne i den gamle bygning Børsen på Slotsholmen et stenkast fra Christiansborg.

Her mellem eksempler på den fineste nederlandske renæssance i den gamle bygning fra 1620'erne havde De konservative henlagt valgfesten, og alle ventede på nogle af partiets nøglepartier.

Men én af dem, familie- og socialminister Mai Mercado, sad hjemme i privaten omgivet af familie, gode venner og partifæller, som i valgkampens 29 dage har hjulpet hende igennem.

For første halvdel af valgaftenen var for hende dedikeret til netop sin familie, hun nærmest ikke har set under valgkampen, og først ved 22-tiden blev hun kørt til dørs og gik de sidste skridt op gennem den nærmest espalier-agtige hob af glade konservative, som nød det, der midt på aftenen lignede en markant fremgang for partiet.

- Jeg har kun sovet hjemme tre gange under valgkampagnen, så min familie trængte til at se mig, indrømmer den 38-årige minister, fynbo, tidligere byrådsmedlem i Odense, og mor til to.

Det var også under de store lysekroner, hun senere på aftenen gik på scenen for at takke for en kæmpe indsats fra sine partikolleger på blandt andet Fyn.

Tidligere rådmand i Odense Steen Møller var for første gang nogensinde til valgfest i København i forbindelse med et folketingsvalg. Her står han foran Børsen med eksempler på den fineste nederlandske renæssance fra 1620'erne. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Eks-rådmand til valgfest

Længe inden Mai Mercados entré var tidligere byrådsmedlem og rådmand Steen Møller kommet til Christian IV's oprindelige varebørs, som i dag ejes af Dansk Erhverv.

- Det er første gang, jeg er til valgfest i forbindelse med et folketingsvalg, afslørede Steen Møller, der i 2017 gik ud af odenseansk lokalpolitik og i dag er selvstændig som konsulent i sit firma Public U.

I 38 år har han været medlem af De konservative, folkevalgt politiker i amtsråd og byråd, og han har altid tidligere valgt at fejre valgaftenerne hjemme i Odense.

- Det er fantastisk hyggeligt at møde gamle venner, sagde Steen Møller.

Artiklen er skrevet, inden det endelige landsresultat af valget forelå. Gennem valgaftenen har De Konservative stået til at bevare deres fynske mandat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce