Annonce
Fyn

Først færdig i april: Forsinkede vacciner skubber OUH's tidsplan

Sigurd Broesby-Olsen, ledende overlæge på OUH, og ansvarlig for vaccineringen af fynboerne, glæder sig over, at flere end 4000 OUH-ansatte nu har fået første stik med corona-vaccine, og at 1000 vil være færdigvaccinerede tirsdag. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Vaccineringen af de omkring 10.000 ansatte på OUH forsinkes en måneds tid på grund af de færre vaccine-leveringer, og det frustrerer den vaccine-ansvarlige. Imens ser resten af Europa imponeret på Danmarks tempo.
Annonce

Odense: Strømmen af OUH-ansatte, der skal vaccineres mod corona, er lind denne mandag eftermiddag.

Men sådan er det ikke alle ugens dage, og det skyldes især forsinkelserne på vaccinerne fra Pfizer-Biontech og Moderna, som er godkendt i Danmark.


I sidste uge gav jeg interview til to forskellige andre medier – en stor belgisk avis og en finsk tv-station – der gerne ville høre om, hvorfor det går så supergodt i Danmark, og hvordan vi er kommet så hurtigt i gang.

Sigurd Broesby-Olsen, ledende overlæge på OUH


Derfor kan tempoet i vaccine-stikkene ikke holdes oppe, og det irriterer Sigurd Broesby-Olsen, der er ledende overlæge på OUH og har fået ansvaret for vaccineringen af fynboerne.

- Det er frustrerende at stå midt i, men overordnet set er vi kommet langt. Vi har vaccineret 4030 medarbejdere på OUH i Odense og Svendborg. Vi er nu i gang med at revaccinere og bliver i morgen (tirsdag, red.) færdig med over 1000 medarbejdere, som dermed har fået fuld vaccination. Det vil sige, at vi er nået rigtig langt i forhold til det kritiske frontpersonale.

Trods en ujævn forsyning af vacciner er OUH nu i gang med anden og sidste vaccination af sit frontpersonale. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Men vi kunne godt have tænkt os, at det gik hurtigere. De første meldinger om forsyninger var jo sådan, at vi egentlig regnede med, at vi omkring første marts kunne være nået igennem en endnu større del hvis ikke alle medarbejdere. Der må vi nok lidt hen i april, før vi når i mål, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Annonce

Besøg fra udlandet

Sigurd Broesby-Olsen bliver dog med jævne mellemrum mindet om, at Danmark trods de forsinkede forsyninger er nået langt i forhold til andre europæiske lande.

- I sidste uge gav jeg interview til to forskellige andre medier – en stor belgisk avis og en finsk tv-station – der gerne ville høre om, hvorfor det går så supergodt i Danmark, og hvordan vi er kommet så hurtigt i gang.

- Så mens man står i det, er man frustreret over, at det ikke går hurtigere, og vi føler, at vi er gået lidt i stå på grund af forsinkelserne, man i udlandet kigger man på os og ser noget andet. Vi er jo klart nummer 1 i EU, og mange kommer på besøg for at se, hvorfor vi har gjort det så godt, og hvordan vi har gjort det så godt. Det er en frustrerende situation, men vi skal huske på, at vi er kommet rigtig langt.

- Så det føles ikke som om, at vi er Europamester lige nu?

- Nej, sådan føles det ikke, når man står midt i det, men når andre ser på det, så synes de, at det går meget godt for os, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce