Annonce
Odense

Først bageren og nu blomsterbutikken: Lukker midlertidigt på grund af letbanekaos

På Hauges Plads - klemt inde bag afspærringer og gravemaskiner - ligger Bolbro Blomster. Foto: Nils Svalebøg

Bolbro Blomster på Hauges Plads plejer at sælge mellem 10 og 20 buketter i løssalg fra butikken per dag. Tirsdag var tallet blot tre, og letbanearbejdet får skylden: - De spærrer mig inde, siger indehaveren Linh Nguyen.

- Beklager. Vi holder midlertidigt lukket. Vi åbner igen, når adgangsforholdene er i orden.

Et skilt med det budskab - og med tilføjelsen om, at blomster, kistepynt og buketter stadig kan bestilles telefonisk - blev onsdag sat op i vinduet hos Bolbro Blomster på Hauges Plads i Bolbro.

Dermed følger blomsterbutikken i fodsporene på Conditoriet Hauges Plads lige ovre på den anden side af Middelfartvej, der i starten af november meddelte, at bageriet med 62 års historie på samme sted, lukker 21. december.

- Normalt har jeg i løbet af en dag mellem 10 og 20 kunder, der kommer spontant ind i butikken og køber en buket. I går (tirsdag, red.) var der tre. Det kan ikke betale sig at holde åbent, for jeg kan ikke komme af med de blomster, jeg har indkøbt, fortæller indehaver Linh Nguyen, der ikke tøver med at konkludere, at det igangværende gravearbejde i forbindelse med letbanen er det, som skræmmer kunderne væk.

Annonce
Linh Nguyen lukker sin blomsterbutik midlertidig, indtil adgangsforholdene er blevet bedre. - Det kan ikke betale sig at holde åbent, siger hun. Foto: Nils Svalebøg

Kun stamkunderne finder vej

Ude på Middelfartvej - Bolbros trafikale kranspulsåre - er graveriet gået ind i en intensiv fase.

Tre gravemaskiner og en dumper fylder godt op, og effektive afspærringer ind mod arbejdsarealet gør, at bilerne er afskåret fra at dreje hen over midten af vejen - dermed kan kun biler, der kører ind mod byen komme ind til p-pladsen ved Bolbro Blomster. Og kun trafik ud ad byen kan køre ind til p-pladsen på den modsatte side, hvor bagerforretningen ligger.

- De spærrer mig inde, siger Linh Nguyen.

Teoretisk set har hun ikke helt ret, men det er tæt på. Normalt er der både en ind- og en udkørsel til hver enkelt af de to små p-pladser ved Hauges Plads, der ligger på hver sin side af Middelfartvej. Men i øjeblikket er kun én adgang åben til hver p-plads, og det er ikke let at se og navigere i på grund af virvaret af afspærringer og arbejdskøretøjer. Det betyder dårligere muligheder for at komme til og fra, og situationen forbedres ikke af, at en arbejdsmaskine suser ind og ud og hen over den af p-pladserne, der ligger ved Bolbro Blomster.

- Folk tør ikke rigtig køre herind, siger Linh Nguyen.

Overvejer at flytte

Tabet af det meste af det spontane salg fra butikken har ramt hendes forretning hårdt, men præcis hvor meget omsætning, hun har tabt, har hun ikke regnet ud.

- Det er meget mærkbart, siger hun dog.

Heldigvis er hun leverandør til en række faste kunder, og det giver en bund at stå på, som gør, at hun håber på at kunne klare sig gennem letbanebyggeriet. Hvis det lykkes, er planen at genåbne butikken på normal vis senere.

- Jeg mister nok julesalget, som er lige om døren. Vi har fået at vide, at vejen (Middelfartvej, red.) bliver ensrettet i starten af december, og så bliver det måske endnu sværere at komme herind, siger hun og fortæller, at det kun er de faste stamkunder, som stadig finder vej.

- Omme bag butikken har jeg en enkelt parkeringsplads. Der kan folk komme til for at hente blomster, men der er kun en enkelt plads, og det er kun mine stamkunder, som finder vej derom, siger Linh Nguyen.

En anden mulighed er at flytte Bolbro Blomster til en anden adresse - væk fra letbanebyggeriets rod, larm og kaos.

- Jeg har kigget på noget og overvejer da at flytte, men jeg har ikke besluttet mig endnu, siger Linh Nguyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce