Annonce
Kerteminde

Først bad bæredygtighedsfestival om 2,9 mio: En måned senere er kravet 1,45 mio.

Bæredygtighedsmødet Tomorrow er startet af en privat forening med iværksætteren Caroline Søeborg Ahlefeldt i spidsen. Foto: Nils Svalebøg
Tomorrow er klar til at indgå en samarbejdsaftale med Kerteminde Kommune, der blandt andet vil sikre, at festivalen handler lokalt og laver arrangementer for de ældste klasser.

Kerteminde: I december afviste økonomiudvalget en ansøgning fra bæredygtighedsfestivalen Tomorrow på 2,9 millioner kroner.

På onsdag skal udvalget tage stilling til en ny ansøgning. Denne gang beder festivalen dog kun om 1,45 millioner kroner til støtte for Tomorrow, der skal afholdes 28.-29. august 2020 på Lundsgaard Gods.

- I december syntes vi, beløbet var for højt, og vi bad derfor administrationen om at fortælle dem, at vi gerne ser, at hvis vi skal bidrage fra Kerteminde Kommune, så kan det også være i form af andre ydelser. Eksempelvis hvis de skal have en byggetilladelse derude, forklarer borgmester Kasper Olesen (S).

Derudover bad kommunen om at få udarbejdet en samarbejdsaftale med festivalen, så det er helt klart, hvad Kerteminde får for sine penge.

De 1,45 millioner kroner, Tomorrow søger om i den nye ansøgning, skal fordeles over tre år. Den første million kroner skal gives i 2020, 250.000 kroner i 2021 og de sidste 200.000 kroner i 2022. Hvorefter folkene bag festivalen regner med, at den økonomisk kan hvile i sig selv.

Annonce

- Jeg tror, vi finder en løsning

Sammen med ansøgningen har festivalen sendt et udkast til en tre-årig samarbejdsaftale med Kerteminde Kommune.

Aftalen indebærer blandt andet, at festivalen skal handle lokalt og inddrage frivillige fra det lokale foreningsliv. Der skal også laves særlige festivals-aktiviteter, der er målrettet kommunens ældste klassetrin.

- Og endelig, så hvis der skal ansættes nogle derude, så ser vi meget gerne, at det sker i tæt dialog med vores jobcenter i forhold til, at vi har nogle flexjobbere, o.s.v , der kunne komme ind i billedet, siger Kasper Olesen, der ser positivt på festivalens nye ansøgning.

- Jeg tror, vi er nået dertil, hvor vi som økonomiudvalg må sige, at det bakker vi op om.

- Jeg er ikke 100 procent for bare at sige ja. Men jeg må også sige, at de har forsøgt at ramme de krav, vi har sendt til dem. Så jeg tror, vi finder en løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce