Annonce
GOG

Føring på otte mål i Europa smuldrede: GOG vandt - men smed sikker sejr væk

Tilbagevendte Emil Lærke scorede seks mål og viste gode takter i GOG-forsvaret. Foto: Katrine Becher Damkjær
GOG er fortsat en god kandidat til Final 4 i EHF European League, men der kom ridser i den gule lak, da føring på otte mål endte med at blive en sejr på "kun "tre mål før returopgøret på tirsdag.

HÅNDBOLD: Indtil 18 minutter før tid kørte alt på skinner for GOG i kvartfinalen i EHF European League mod Orlen Wisla Plock fra Polen.

De gule førte med otte mål - 22-14 - og det lignede et fantastisk udgangspunkt for returopgøret i Plock på tirsdag.

Men den store føring smuldrede, og GOG måtte "nøjes" med en sejr på tre mål. Og det mest bitre for de gule er, at det langt hen ad vejen var hjemmeholdets egen skyld, at alt er åbnet før returen. De sidste 18 minutter blev der begået alt for mange tekniske fejl - som gæsterne prompte straffede - og store chancer blev misset.

Annonce

KAMPEN KORT

EHF European League, kvartfinalerunden, 1. kamp

GOG-Orlen Wisla Plock (Polen) 30-27 (17-12)

Kampens gang: 3-2, 6-4, 9-7,12-9, 15-10, (17-12), 19-14, 21-14, 22-17, 23-19, 27-24, 30-27.

Mål:
GOG: Mathias Gidsel 7, Emil Jakobsen 7 (1), Emil Lærke 6, Morten Olsen 3, Oscar Bergendahl 2, Kasper Kildelund 2, Frederik Bo Andersen 2 (2), Steven Plucnar 1.
 Wisla Plock: Michael Daszek 7 (1), Abel Serdio 5, Przemyslaw Krajewski 4 (1), Alvaro Ruiz 3, Niko Mindegia 2, Zoltan Szita 2, Krzysztof Komarzewski 2 (1), Mirsad Terzic 1,  Lovro Mihic 1.

Bedste spiller:
GOG: Viktor Gisli Hallgrimsson.
Wisla Plock: Michael Daszek.

Udvisninger:
GOG: 5.
Wisla Plock: 4.

Dommere: Jonas Eliasson og Anton Palsson,Island - stærk præstation.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Lørdag den 17. april, kl. 18.00: GOG-Sønderjyske (ligaens slutspil, Pulje 1). Tirsdag den 20. april, kl. 20.45: Wisla Plock-GOG (2. kvartfinale i EHF European League).

Men GOG har fortsat en god mulighed for at booke plads i turneringens Final 4, den 22. og 23. maj. Plock er absolut til at tale med. Et godt hold men så heller ikke mere. Det havde sandsynligvis været en anden sag, hvis sydfynboerne havde været oppe mod et af de tre tyske hold, der sidder tungt på turneringen - Rhein-Neckar Löwen, SC Magdeburg og Füchse Berlin.

Mærkelige fejl

I GOG-målet stod den unge islænding, Viktor Gisli Hallgrimsson, stærke 40 minutter. I starten af anden halvleg var Hallgrimsson oppe på en redningsprocent på 44. Islændingen faldt dog noget i kvalitet, da tingene foran ham smuldrede, men han endte alligevel på godkendte 32,50 procent.


Det var en sejr, men vi skulle have vundet større

Emil Lærke, GOG-bagspiller


Plusser til Emil Lærke, der er stærkt på vej tilbage efter sin langtidsskade. Seks scoringer blev det til - og en habil indsats i forsvaret. Mathias Gidsel bar igen - og i perioder også Morten Olsen, der især i første halvleg lagde et hårdt pres på gæsternes forsvar. Emil Jakobsen på venstre fløj indledte opgøret med fremragende scoringer med faldt også ud af billedet i anden halvleg.

De polske gæster holdt et vågent øje med GOG-playmaker Morten Olsen, der specielt i første halvleg lagde et hårdt pres på Plocks forsvar. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Det var en sejr, men vi skulle have vundet større, lød den klare konklusion fra Emil Lærke, der tydeligvis ikke helt vidste, hvilket ben, han skulle stå på efter kampen. Og Lærke fortsatte:

-Vi kom fint ud fra pausen. Men så begyndte vi at begå nogle mærkelige fejl - mig selv inklusive - og forsvaret fungerede ikke rigtigt. Specielt ved fløjene. Hvor er det bare pisse-irriterende, at vi laver de fejl nu. Det har vi ikke rigtig gjort tidligere.

Annonce

Rimelig fortrøstningsfuld

Men den skudstærke bagspiller var hurtig til at tilføje:

- Hvis du havde spurgt mig før kampen, havde jeg nok været klar til at sælge den for plus tre mål.

- Hvad tænker du om Plock?

- I langt størstedelen af kampen var vi det bedste hold. Så jeg er rimelig fortrøstningsfuld, når det gælder kampen i Polen. Den tror jeg godt, vi kan vinde.

Cheftræner Nicolej Krickau doserede nogle af sine profiler, så der også blev minutter til to unge spillere, bagspiller Emil Madsen og Steven Plucnar (foto) på stregen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Cheftræner Nicolej Krickau så ikke helt tilfreds ud, da Sport Fyn mødte ham. Om de sidste minutter, hvor storsejren blev væk, sagde han:

- Det var ikke godt nok på tre parametre: Vi lavede uforståelige fejl på midten af banen, vi brændte et par chancer og så var fløjforsvaret i den periode væk fra de aftaler, vi havde. Når man fører 22-14, så skal man ikke være tilfreds med at vinde 30-27.

- Plock virkede ikke imponerende - i forhold til de tre tyske hold i turneringen?

- Det tænker jeg faktisk overhovedet ikke på. Tyske hold er en helt anden type spil, som passer os bedre. Mod tyske hold er der et helt andet tempo. Plock dræbte tempoet og fik lov til at beholde bolden i lang tid.

GOG-cheftræner Nicolej Krickau ærgrede sig efter kampen over, at forspringet på otte mål blev reduceret til en sejr på tre mål. Foto: Katrine Becher Damkjær

I ottendedelsfinalen mod CSKA Moskva vandt GOG med to i Gudme - og med fem i Moskva.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce