Annonce
Sport

Før skæbnebraget mod Skive - Middelfart-chef tror stadig på overlevelse

Midtbanespilleren Jacob Linnet, hentet i sidste sæson fra Brabrand, er en altid hårdt arbejdende midtbanemotor hos Middelfart og skal igen i højeste omdrejninger, hvis det skal blive sejr i bunddramaet mod Skive. Her ses Linnet i den blå trøje i sidste sæsons opgør mod Dalum og Kristian Weber. Foto: Morten Pape
Skive har som Kolding haft det svært efter nedrykningen fra Nordic Bet Ligaen, og Skive er modstanderen hos Middelfart i lørdagens bunddrama.

FODBOLD: Midt et stort Lillebælt af skader skal Middelfart Boldklub prøve at hive sæsonens første sejr hjem efter oprykningen til den nye 2. division, og udfordringen er ekstra vital, fordi bundholdet får besøg af det andet hold under nedrykningsstregen - Skive IK, der efter nedrykningen fra Nordic Bet Ligaen overraskende ligger næstsidst.

Sportschef Søren Godskesen bruger klar tale, når han beskriver situationen:

- Nu handler det om ren overlevelse. Vi skal glemme alle tidligere målsætninger om at komme i top-eks og nu prøve at skrabe points sammen inden nytår og så i vinterpausen ruste os bedst muligt til foråret. Men det bliver én lang kamp for at overleve helt frem til juni.

Annonce

Sportschefen vil ikke bruge den lange skadesliste som en undskyldning, men indrømmer dog, at man er inde i en ond cirkel.

- Da vi startede træningen i juli, var vi 22 mand, og siden forstærkede vi os med angriberne Dennis Fazlagic og Hayes III, og det burde normalt være en rigeligt talstærkt trup. Men det er svære betingelser, når vi lige nu ofte skal træne med kun 14 mand, og udfordringerne kom allerede i de første træningskampe mod Fredericia og netop Skive, fordi vi på grund af skader ikke kunne fordele minutterne fornuftigt i forhold til den tidligere belastning.

- Vi har naturligvis tænkt over, om vi har gjort noget forkert i træningen og på andre fronter, men der er typisk tale om slagskader, eller om uheld, hvor foden hænger fast i græsset eller den slags, siger Godskesen.

Øget standard

Skadeslisten omfatter lige nu målmand Aleksandar Stankovic, den defensive styrmand Lasse Thomsen, forsvareren Oliver Skolnik, det 19-årige eks-Sønderjyske-forsvarstalent Mads Steenberg, angriberne Denis Fazlagic, eks-Horsens-backen Mathias Madsen, Hanus Sørensen og Benjamin Zjajo - men Sport Fyn vurderer, at den primære årsag til Middelfarts bundplacering er den klart øgede standard i den nye 2. division i forhold til den gamle ditto, som Middelfart rykkede op fra.

Der er mange klubber i 2. division med et stærkt setup og et godt budget. Og klubber nedrykkerne Kolding og Skive mærker det tydeligvis i en række med mange profilerede stor-københavnske traditionsklubber som AB, HIK, B93 - og et ophold som Næstved.

Annonce

Ingen uddannelsesby

- Vi har da været positivt overrasket over den høje standard i 2. division, men budgetmæssigt ligger vi vel stadig med lige over midten i rækken. Til gengæld er det lidt af en udfordring, at vi ikke ligger i en uddannelsesby som Odense, hvor en klub som eksempelvis Dalum har nemmere ved at hente nye spillere, og nu skal vi jo hente spillere fra en højere hylde end før for at forstærke os. Igen det er betingelserne, og nu må vi som klub og hold stå sammen for at løse udfordringerne, og det er også for fynsk fodbold vigtigt, at vi har en klub, der  med på dette niveau.

Skive er som Kolding en nedrykker, der har smagt på 2. divisions klart forbedrede niveau, og den optimering var hele målet med den nu overståede omstrukturering af divisionen. Og kendere af budgetter og divisionerne melder, at en del klubber nu har fundet ud af, at det længe kan være slut med at have penge og setup til at drømme om at spille med i eksempelvis øverste halvdel af Nordic Bet Ligaen - som de kunne for bare få år siden. Inklusive Skive - idet det naturligvis også påvirker, at en del provinsklubber nu er opkøbt af udenlandske ejere, der poster penge ind som i HB Køge, Jammerbugt og Helsingør.

Annonce

Spark bolden ind

Men alle de vurderinger er borte med den stille oktoberblæst, når der fløjtes op klokken 14.00 på det idylliske stadion på Adlerhusvej. Det er trods skadeslister, uheld og diverse budgetter stadig tilladt at sparke bolden i mål, og en sejr vil med ét sæt gøre livet langt lettere en blåhvide lejr.

Annonce

Dalum og Næsby

I 3. division er Dalum gæst hos oprykkeren Karlslunde, der ligger i nederste halvdel, og alene på grund af tredjepladsen bør Dalum vurderes til at kunne få en form for udbytte med hjem fra det østsjællandske.

Næsby gæster traditionsrige Vanløse, der som fynboerne ligger i nederste halvdel, og her ligner det et yderst jævnbyrdigt og tæt opgør, og i en 12-holds-række med hele fire nedrykkere er det et yderst vitalt opgør.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce