Annonce
Odense

Før OB-Brøndby-kamp: Nørregade bliver fanzone

Nørregade har tidligere været fanzone som her, hvor FCK-tilhængere kunne varme op til kampen. På lørdag gælder det kampen mellem OB og Brøndby. Arkivfoto: Robert Wengler
På lørdag møder OB i superligakamp på hjemmebane Brøndby, og inden da vil Nørregade blive omdannet til fanzone for de mange tilrejsende fans.
På lørdag støder OB og Brøndby sammen i et topbrag af en kamp på stadion i Bolbro, og inden da bliver Nørregade omdannet til fanzone for de tilrejsende fans fra Vestegnen. Fyns Politi forventer nemlig, at mange Brøndby-fans vil ankomme til Odense fra først på eftermiddagen og op til kampstarten, som er klokken 17.00. En stor del af de mange fans vil forsamles i Nørregade, som vil være afspærret fra Østre Stationsvej til Asylgade fra omkring klokken 12.00 til cirka klokken 15.30. Når tidspunktet for kampen nærmer sig, vil politiet ledsage fans fra både OB og Brøndby ud til stadion. Ifølge Fyns Politi forventes det, at mange Brøndby-tilhængere ankommer med toget allerede omkring middagstid. Som ved tidligere lejligheder vil Fyns Politi på lørdag være synligt til stede i gadebilledet både før, under og efter kampen. Fortrinsvis med let genkendelige dialogbetjente i gule veste.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce