Annonce
GOG

Før GOG-Nordsjælland: Fokus på at udvikle talent i målet

Tommelfingeren opad! Viktor Gisli Hallgrimsson er GOG's mand i målet fra start, når fynboerne onsdag aften tager imod Nordsjælland Håndbold. Foto: Karsten L. Sørensen
Når GOG onsdag aften får besøg af bundholdet, Nordsjælland Håndbold, vil det atter være med den 19-årige islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson, i startsyveren.
Annonce

Håndbold: Viktor Gisli Hallgrimsson, 19-årigt målmandstalent fra Island, kom til GOG til denne sæson. Trods sit oplagte talent har de første måneder i dansk tophåndbold været udfordrende for Hallgrimsson, men i de seneste kampe for GOG - blandt andet i perioder i søndags i Champions League-opgøret i Jyske Bank Arena i Odense mod Bucuresti fra Rumænien - har Viktor Gisli Hallgrimsson vist sig positivt frem.

Islændingen har flere gange sagt til Sport Fyn:

- Jeg skal vænne mig til dansk håndbold.

I de seneste kampe har Hallgrimsson været en del af cheftræner Nicolej Krickaus startsyver, og det er islændingen også onsdag aften, når GOG tager imod ligaens bundhold, Nordsjælland Håndbold. Dermed er det veteranen, 45-årige Søren Haagen, der starter på bænken.

- Det er målmænd med forskellige kompetencer, og i nogle kampe vil jeg starte med Haagen. Men, ja, vi har fokus på at få udviklet Viktor - og få ham lært de danske angribere at kende, fastslår Nicolej Krickau.

Kun en enkelt sejr

Første halvdel af ligaens grundspil går på hæld. I 13 kampe er det kun lykkedes Nordsjælland Håndbold at hente to point. Det skete med en sejr på udebane på 27-25 over Lemvig-Thyborøn Håndbold, 25. september.

Nordsjælland ligger da også nummer 14 og sidst i rækken med tre point op til netop Lemvig-Thyborøn Håndbold på næstsidstepladsen. Mon ikke, det bliver en af de to klubber, der må rykke ud af ligaen?

Længere oppe i rækken er det usædvanligt tæt - undtagen med den kendsgerning, at Aalborg Håndbold bare er suverænt tophold med 23 point.

Med 14 point er GOG placeret på ottendepladsen - den sidste placering, der udløser slutspil. Men fynboerne har altså kun tre point op til nummer to, tre og fire - Ribe-Esbjerg HH, TTH Holstebro og Skjern Håndbold, der alle har 17 point.

Til gengæld jagtes GOG også ubarmhjertigt bagfra, hvor Mors-Thy Håndbold og Århus Håndbold som nummer ni og 10 begge har 12 point - altså kun to point op til GOG.

Annonce

Midterblok samlet igen

I det hele taget har GOG fortsat fokus på at få lagt lag på den defensiv, der har vaklet gennem hele sæsonen.

- Jeg har tiltro til, at offensiven nok skal levere de nødvendige scoringer, så fokusset er på defensiven, lyder det fra Krickau.

Islandske Arnar Freyr Arnarsson er helt på vej tilbage til midterforsvaret efter sin fiberskade og kan således atter danne blok med svenske Oscar Bergendahl og Frederik Clausen mod Nordsjælland. Forsvaret skal blandt andre have styr på gæsternes stærke venstre back, Kasper Kisum, og på en playmaker i stærk fremgang, Tobias Jørgensen.

Bundholdet fra det nordsjællandske har kun vundet en enkelt kamp i denne sæson. Men spillemæssigt har Nordsjælland gjort det fornuftigt i flere kampe - været godt med. I sin seneste kamp på udebane tabte bundholdet kun med 29-31 til Bjerringbro-Silkeborg, og bundholdet var tæt på at få point med fra hjemmekampen mod KIF Kolding, der kun blev tabt med et enkelt mål - 29-30. I sin seneste kamp tabte Nordsjælland hjemme med 25-32 til topholdet fra Aalborg - dog med fornuftige nordsjællandske momenter.

Annonce

Lasse Møller tilbage

GOG sagde i søndags farvel til sin deltagelse i denne sæsons Champions League-turnering med et nederlag til Bucuresti. Nu gælder resten af året ligaen og en særdeles svær pokalkvartfinale hos suveræne Aalborg Håndbold, 17. december.

- Det er hårdt ikke at vinde, men vi har også været igennem et hårdt program, siger back og playmaker, Mathias Gidsel, til gog.dk, og han fortsætter:

- Nu kan vi have fuld fokus på DM og pokal. Ja, Nordsjælland er et bundhold, men det tænker vi ikke så meget på. Vi skal koncentrere os om os selv og lægge lag på vort spil. Og jeg glæder mig til at være tilbage i Su'vi:t Arena i Gudme.

Profilbacken Lasse Møller blev sparet mod Bucuresti men er tilbage i GOG-truppen mod Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce