Annonce
GOG

Før GOG mod Skjern: Kæmper for at blive klar til storkamp

Venstrefløjen Emil Jakobsen gør klar til fredagens træningspas i Su'vi:t Arena i Gudme - iført ny frisure, i øvrigt. Og det med nyt hårlook har tilsyneladnde smittet i GOG-truppen. I hvert fald har storskytten Emil Lærke også været en meget synlig tur hos frisøren. Foto: Karsten L. Sørensen
Venstrefløjen Emil Jakobsen har leveret på et højt niveau for GOG i hele sæsonen, men i dagene op til lørdagens opgør mod de evige rivaler fra Skjern har en forstrækning i det ene baglår drillet den unge profil.

HÅNDBOLD: Da GOG-truppen fredag formiddag trænede for sidste gang inden lørdagens storkamp mod de evige rivaler fra Skjern Håndbold, var det samtidig første gang, at venstrefløjen Emil Jakobsen trænede med siden fynboernes vundne opgør i Skanderborg, 6. februar.

Men meldingen fra Emil Jakobsen er klar:

- Jeg vil gøre alt for at spille mod Skjern. Det er en stor kamp.

Og cheftræner Nicolej Krickau tilføjer:

- Emil vil få lang snor for at komme i kamp.

Og man forstår Krickaus intense håb om, at hans venstrefløj er med i Su'vi:t Arena, lørdag. Emil Jakobsen har således leveret konstant på et højt niveau stort set hele sæsonen.

- Jeg fik en forstrækning i min venstre læg i kampen mod Skanderborg. Det skete, da jeg sprang ind over stregen. Jeg følte det som om, jeg fik et trålær i læggen. Jeg har fået læggen scannet, og scanningen viste, at der havde være en lille blødning. Det er ikke noget alvorligt, men det har alligevel taget længere tid, end jeg havde håbet. Jeg har fået gode behandlinger og synes, jeg har det fint, lyder det fra Emil Jakobsen.

Annonce

Feltet til slutspillet

Sådan ser feltet til slutspillet - top otte i grundspillet - ud lige nu:

1. Aalborg 20 kampe 35 point

2. TTH Holstebro 20 kampe 27 point

3. Bjerringbro-Silkeborg 20 kampe 25 point

4. GOG 19 kampe 24 point

5. Skjern 19 kampe 23 point

6. Ribe-Esbjerg 20 kampe 23 point

7. Skanderborg 19 kampe 20 point

8. Sønderjyske 19 kampe 20 point

Nummer et og to i grundspillet får to point med til slutspillet. Nummer tre og fire får et point med. Resten begynder slutspillet uden point.

Nyt trænerteam

Emil Jakobsen kalder opgøret mod Skjern for "en lille finale" og tilføjer:

- Der er i hvert fald meget på spil.

GOG kan rent faktisk spille sig op på en tredjeplads i grundspillet med en sejr.

Sæsonen har været op ad bakke for Skjern Håndbold. I starten af februar fyrede klubben sin cheftræner, islandske Patrekur Jóhannesson, med øjeblikkelig virkning efter en stribe dårlige resultater, og profilen Bjarte Myrhol er sandsynligvis fortsat ude. Claus Hansen assisteret af Thomas Klitgaard er nyt trænerteam, og parret fik en succes-start med sejr 24-21 ude over Ribe-Esbjerg HH.

- Jeg har haft Claus Thomsen i en enkelt slutrunde med ungdomslandsholdet. Det er spændende, hvad han kan komme med - blandt andet, om han har byttet rundt på nogle roller på sit hold, konstaterer Emil Jakobsen.

Sygdom i ugens løb

Nicolej Krickau forventer, at Skjern Håndbold får et stærkt forår.

- Ja, det er jeg sikker på. Holdet kom stærkt i gang med Claus Hansen mod Ribe-Esbjerg, fastslår Krickau, og cheftræneren tilføjer:

- Skjern har haft problemer i angrebet i nogle kampe. På den anden side lavede Skjern 36 mål mod os (sejr 36-32, 9. oktober, red.), hvor holdet leverede godt i kontrafasen og var specielt dygtig i spillet omkring Kasper Søndergaard. Vi får nok at se til. Men vi glæder os. Det er altid kampe med højt tempo, og så har jeg hørt, at der kommer mange folk i hallen.

Emil Jakobsens skade er ikke den eneste bekymring, der har været i GOG-truppen op til lørdagens kamp. Henrik Tilsted - truppens anden venstrefløj - og den islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson, har således begge kæmpet med sygdom i ugens løb. De deltog dog begge i fredagens træning.

Bagspilleren Simon Bogetoft Pytlick er sandsynligvis med i GOG-truppen til lørdagens kamp mod Skjern. Han har været ude siden starten af januar med en skade i sit ene knæ. Her ses Bogetoft Pytlick før fredagens GOG-træning. Foto: Karsten L. Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce