Annonce
Kerteminde

Før dynamitten sprænger på Kerteminde Havn: Siloen kan stadig være i spil

Byrådet har for længst besluttet at rive den høje FAF-silo ned på Kerteminde Havn. Men indtil det er sket rent fysisk, kan den i princippet komme i spil igen. Arkivfoto: Michael Bager
Humlebo Gruppen spillede forleden ud med et forslag til havnebebyggelse, hvori siloen indgik. Teknisk udvalg skal på tirsdag godkende lokalplan for siloens nedrivning.

Kerteminde: At den høje FAF-silo på havnen skal rives ned, har været vedtaget, siden politikerne sidste år godkendte havneplanen. Og på tirsdag skal teknisk udvalg godkende den lokalplan, der bringer juraen og tilladelserne på plads, så man i princippet bare kan sætte nedrivningen i gang.

Disse kendsgerninger til trods, så præsenterede ejer af Humlbo Gruppen Vagn Rasmussen for nylig et projekt for havneområder, der inddrager siloen i byggeplanerne. Vagn Rasmussen drømmer om at indrette den til ferieboliger med en udsigts-restaurant på toppen.

- Ja det er jo lidt specielt, at Vagn Rasmussen kommer på banen lige nu, siger formand for teknisk udvalg Jesper Hempler (SF).

- Men man må jo sige, at så længe siloen ikke er revet ned, så kan den komme i spil igen.

Jesper Hempler understreger, at det at man godkender en lokalplan, der giver lov til at rive siloen ned, ikke er det samme, som at man går i gang i morgen.

- Men godkendelsen af lokalplanen har vi alle formaliteter på plads, og så kan vi gå i gang med nedrivningen når/hvis det bliver aktuelt. Men indtil siloen faktisk er revet ned, er der jo ingenting der forhindrer, at den kommer i spil igen, siger Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce