Annonce
Kerteminde

Før dynamitten sprænger på Kerteminde Havn: Siloen kan stadig være i spil

Byrådet har for længst besluttet at rive den høje FAF-silo ned på Kerteminde Havn. Men indtil det er sket rent fysisk, kan den i princippet komme i spil igen. Arkivfoto: Michael Bager
Humlebo Gruppen spillede forleden ud med et forslag til havnebebyggelse, hvori siloen indgik. Teknisk udvalg skal på tirsdag godkende lokalplan for siloens nedrivning.

Kerteminde: At den høje FAF-silo på havnen skal rives ned, har været vedtaget, siden politikerne sidste år godkendte havneplanen. Og på tirsdag skal teknisk udvalg godkende den lokalplan, der bringer juraen og tilladelserne på plads, så man i princippet bare kan sætte nedrivningen i gang.

Disse kendsgerninger til trods, så præsenterede ejer af Humlbo Gruppen Vagn Rasmussen for nylig et projekt for havneområder, der inddrager siloen i byggeplanerne. Vagn Rasmussen drømmer om at indrette den til ferieboliger med en udsigts-restaurant på toppen.

- Ja det er jo lidt specielt, at Vagn Rasmussen kommer på banen lige nu, siger formand for teknisk udvalg Jesper Hempler (SF).

- Men man må jo sige, at så længe siloen ikke er revet ned, så kan den komme i spil igen.

Jesper Hempler understreger, at det at man godkender en lokalplan, der giver lov til at rive siloen ned, ikke er det samme, som at man går i gang i morgen.

- Men godkendelsen af lokalplanen har vi alle formaliteter på plads, og så kan vi gå i gang med nedrivningen når/hvis det bliver aktuelt. Men indtil siloen faktisk er revet ned, er der jo ingenting der forhindrer, at den kommer i spil igen, siger Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce