Annonce
Læserbrev

Før det er for sent: Omfavn hinanden og verden

Læserbrev: Forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig gik op for mig, at jeg en gang skal herfra - at jeg en gang skal dø. Jeg var ikke ret gammel. Jeg tror, det også kom sig af, at jeg da aldrig nogensinde ville kunne tage afsked med mine allerbedste legekammerater. Lige siden har jeg forsøgt at udnytte tiden bedst muligt, lige siden har jeg værnet om mine inderste værdier - allermest de mennesker, som virkelig betyder noget for mig. Det drejede dernæst mine tanker ind på nærhed.

Nærhed bør opsøges - nærhed til de mennesker, vi oprigtigt holder af. Det er, når man føler sig godt tilpas, at egne glæder, indre værdier og muligheder blomstrer. Det er så givende og tilmed gratis. Det smitter positivt af - smitter af på både giver og modtager.

For et stykke tid siden læste jeg, at den forgudede Liverpool fodboldstjerne Mohamed Salah en dag kørte tilfældigt forbi to mindre drenge. Drengene genkendte deres store idol, hvorefter de tog i løb efter Salahs bil. Desværre løb den ene dreng direkte ind i en lygtepæl og blev blodig tilredt. Mohamed Salah fik hændelsen med, vendte om og sikrede sig, at intet alt for alvorligt var sket. Drengene fik - trods skrammerne - deres livs oplevelse (deres idol på tæt hold), og Salah gav sig god tid til et kærligt klem plus fælles billeder - hvilken karakterstyrke. De to drenge vil medtage denne lille stjernestund resten af deres liv.

Jeg ville ønske, at verden havde mere af noget sådant (selvfølgelig uden uheld/skader). Hvorfor kører vi så ofte bare forbi hinanden? Hvorfor stopper vi ikke op og drysser glæde rundt? Jeg tror, omgivelserne ville søge at indfange det. Måske ville det endog udløse et klem som tak. Herfra drejede mine tanker sig ind på omfavnelse.

Det er dejligt at omfavne og dejligt at blive omfavnet. Det kan endda gøres uden ord. Den ekstra dimension er selvfølgelig at føje ord til handling. At kunne kommunikere godt og ordentligt er vejen ind til ethvert menneskes hjerte. Nuvel, der kan opstå uenigheder/uoverensstemmelser etc. Meninger kan gå i forskellige retninger, men ingen har gavn af at gå ind i en krig. Ingen har lyst til at omfavne sværdslag, hvorfor løsningen er at holde sig væk fra dette. Når noget går i hårdknude, kan knuden nogle gange løses op, men det bliver aldrig rigtig godt. Der vil - for evig tid - være knuder på tråden. Alt for ofte kommer noget snigende tilbage, hvorfor det handler om at finde nye veje/venner etc. Livet er nemlig for kort til spildtid. Således er den eneste tilfredsstillelse i livet at leve livet.

Verden ejes af os alle. Verden er vor fælles spilleplads. Jeg ville ønske, at alle kunne finde ind til deres egen og allerbedste legeplads. Det skal altså være en nydelse at leve - og leve med andre. Det bedste er dog, at vi vælger selv legekammeraterne. Jeg har valgt mine, og fra nu af vil jeg begrave de svære og sære ting og kaste min livsenergi ind over de nære ting.

Annonce
Jens Sørensen er her tilbage i de haller, hvor han startede sin farverige erhvervskarriere som regnskabselev hos udstødningsproducenten Lydex (senere Walker) i Middelfart. Jens Sørensen fik sit første lederjob som regnskabschef som 28-årig. De sidste 30 år har han haft flere topstillinger, bl.a. som chef for den fynske milliardkoncern FTZ. Han har skrevet otte bøger. Så spiller han musik og har udgivet flere sange - bl.a. med Michael Falch. Jens Sørensen driver i dag sit eget rådgivningsfirma, The Wide View. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

112

Tyv gik efter værktøjet

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce