Annonce
Nordfyn

Før badesæson: Beredskab Fyn betaler for slæbested

Før det blå flag igen lokker badegæster til Hasmark Strand, er det ambitionen hos Beredskab Fyn, at et nyt slæbested vil gøre det hurtigere for beredskabet at komme nødstedte badende til undsætning. Arkivfoto
- Vi går i gang med arbejdet med det nye slæbested ved Hasmark, lige så snart vi kan, siger operativ leder ved Beredskab Fyn.
Annonce

Hasmark: Når arbejdet med at etablere et slæbested ud for Strandvejen i Hasmark går i gang, bliver det Beredskab Fyn, der betaler hele regningen for etableringen.

Det oplyser operativ leder ved Beredskab Fyn René B. Hoffmann.

Da avisen tidligere talte med René B. Hoffmann om det nye slæbested, som Kystdirektoratet gav grønt lys for i januar, sagde han, at han regnede med, at beredskabet i løbet af april ville sende en ansøgning til Økonomiudvalget i Nordfyns Kommune på baggrund af de tilbud på et slæbested, som Beredskab Fyn har indhentet.

Men nu ligger det altså fast, at Beredskab Fyn betaler for etableringen, fastslår den operative leder.

Det nye slæbested skal give Beredskab Fyn mulighed for at komme hurtigere frem, hvis for eksempel badegæster ved Hasmark Strand får brug for hjælp.

Som det er i dag, må beredskabet sætte redningsbåden i vandet ved Klintebjerg Havn eller ved Fuglsang og sejle derfra til Hasmark, så med et slæbested ved Hasmark kan båden være betydelig hurtigere fremme til nødstedte.

René B. Hoffmann håber, at slæbestedet kan være klar til den kommende badesæson.

- Nu har vi jo haft en måned, hvor vi nærmest har været lukket ned, men vi går i gang lige så snart, vi kan. Havde vi ikke været lagt ned af corona var vi sikkert kommet længere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce