Annonce
Kerteminde

Følte sig svigtet: Ene mand tilbage i Borgerlisten

Allan Thomsen er formand for BR66 i Langeskov. Foto: Michael Bager

Tidligt på valgaftenen i 2013 fejrede Borgerlisten i Kerteminde, at de havde fået seks byrådsmedlemmer og stod til at snuppe borgmesterkæden. Borgmesterposten glippede, og i dag sidder Allan Thomsen alene tilbage i byrådsgruppen.

Nordøstfyn: Fredag 28. oktober klokken 11.15 sad Allan Thomsen på sin arbejdsplads i Odense Kommune, da en mail tikkede ind fra hans tre byrådskolleger i Borgerlisten.

- Da vi har uoverstigelige, divergerende holdninger på havneudviklingen i Kerteminde, ønsker vi at melde os ud af Borgerlisten med øjeblikkelig virkning. Vi fortsætter vores politiske virke i Kertemindelisten fremover, stod der i mailen fra Sonja Rasmussen, Dorte Kempf og Lars Bo Jensen.

Og med en enkelt mail gik Allan Thomsen fra at være fjerde mand i Borgerlistens byrådsgruppe til at stå i spidsen for hele butikken.

- Først fik jeg et chok, så blev jeg ked af det, fortæller Allan Thomsen, der bruger ord som: Ked af det, sørgeligt og forfærdeligt, når han skal beskrive, hvad han tænkte, da han læste mailen.

- Det er nogle mennesker, jeg har siddet med i byrådet i tre år, og jeg følte mig svigtet over, at de behandlede mig på den måde.

Lidt over en måned efter hans tre partimedlemmer hoppede fra listen, er humøret vendt tilbage. Men Allan Thomsen er stadig skuffet over den måde, de tre valgte at forlade Borgerlisten på.

Den officielle forklaring, partihopperne er kommet med, er, at de var uenige i det forslag til en ny havneplan, som Borgerlistens nye borgmesterkandidat, Thomas Lindevang, i dagene op til havde fremlagt i pressen.

Den køber Allan Thomsen ikke.

Den plan, Thomas Lindevang præsenterede, var nemlig udarbejdet i samarbejde med et borgerpanel og godkendt på et møde i Borgerlisten om mandagen.

- Det eneste, Thomas Lindevang ikke gjorde rigtigt, var, at vi havde aftalt, der skulle være billeder med af det borgerpanel, der havde hjulpet med at udarbejde planen, siger Allan Thomsen, der er overbevist om, at de tre har planlagt at smutte fra Borgerlisten lang tid før. Og der muligvis skulle siges "tak for sidst" efter valget af borgmesterkandidat, hvor Thomas Lindevang slog Lars Bo Jensen i et kampvalg om posten.

Et år til valget

Om næsten et år - den 21. november 2017 - er der kommunalvalg i Danmark. I den anledning sætter vi de næste par uger fokus på nogle af de lokale kandidater, der genopstiller til Kerteminde Byråd. Vi kigger nærmere på de største lokalpolitiske begivenheder i den forgangne byrådsperiode, de personlige sejre og nederlag og kigger frem mod valget næste år.

25. december: Jesper Hempler, Socialistisk Folkeparti

26. december: Knud Ahrnkiel, Dansk Folkeparti

28. december: Lars Bo Jensen, Kertemindelisten

29. december: Kasper Olesen, Socialdemokraterne

30. december: Hans Luunbjerg, Venstre

En bølge af opbakning

Efter arbejde 28. oktober kørte Allan Thomsen hjem, drak en øl og funderede over fremtiden som ene mand i byrådet for Borgerlisten. Men knap var nyheden sluppet ud i pressen, før end telefonen begyndte at ringe, og der kom en "bølge af opbakning" fra borgere og kolleger i byrådet.

- Alle partier ringede og sagde, at nu skulle jeg bare sige til, hvis der var noget, de kunne hjælp med, fortæller Allan Thomsen, der midt i følelsen af at være blevet svigtet fandt lysten til at kæmpe videre.

- Jeg blev faktisk ret glad for, at mine politiske kolleger ringede. Selvom vi sidder og er uenige til byrådsmøderne, så er vi jo også gode kolleger, siger Allan Thomsen.

- Jeg var lige nede med nakken et par dage, men den opbakning, vi har fået i Borgerlisten, har givet mig blod på tanden til en ny periode i byrådet.

I begyndelsen af december fik Borgerlisten en ny bestyrelse, der arbejder på at finde egnede kandidater til næste års kommunalvalg. Og listen har nedsat et forretningsudvalg, der mødes et par gange om måneden og hjælper Allan Thomsen med at overkomme arbejdet i byrådet.

- Vi gennemgår alle dagsordenerne og diskuterer, hvad vi skal stemme til de enkelte punkter, så det er i overensstemmelse med Borgerlistens værdier, forklarer Allan Thomsen.

Blå bog Allan Thomsen

Allan Thomsen er 56 år og har boet i Langeskov hele sit liv. Lige undtagen to år i slutningen af 1970'erne, hvor han tog en uddannelse som plejer i Glostrup.I 24 år arbejdede Allan Thomsen på Psykiatrisk afdeling på Odense Sygehus, inden han begyndte at arbejde med alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Odense Kommune.

I dag arbejder Allan Thomsen, der er autodidakt indenfor IT, som IT-konsulent i Odense Kommune.

Allan Thomsen har to børn, en datter på 26 år og en søn på 28 år.

Ved valget i 2013 fik Allan Thomsen 292 personlige stemmer.

Annonce

På mandag kan du læse om Jesper Hempler (SF), Allan Thomsen introducerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce