Annonce
Hvem skal passe farmor

Følg med på fyens.dk i dag: Sosu-kåring, minister-debat og KOL-lunger

Fra klokken 14 er der åbent hus på Social- og sundhedsskolen Fyn i Odense. I den forbindelse kåres Fyns bedste sosu, og ældreminister Astrid Krag er del af en debat om ældreplejens udfordringer i de kommende 10 år. Du kan følge med på fyens.dk mandag eftermiddag. Foto: Michael Bager
I dag runder Fyens Stiftstidende kampagnen "Hvem skal passe farmor?" af med politisk topmøde og kåringen af Fyns bedste sosu. Følg med på fyens.dk i eftermiddag.

I dag mandag kulminerer Fyens Stiftstidendes kampagne "Hvem skal passe farmor?". Siden 29. august har vi sat fokus på, at antallet af ældre over 80 år vil stige eksplosivt over de kommende 10 år, mens der allerede nu er mangel på den arbejdskraft, der er brug for.

Den foreløbige afslutning på kampagnen markerer vi i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen Fyn, der holder åbent hus i dag fra klokken 14-16, hvor du kan blive klogere på skolens uddannelser og komme helt tæt på undervisningen på skolen, når elever viser forskellige færdigheder frem.

Man kan også se nærmere på noget af den teknologi, der anvendes i undervisningen. Eksempelvis kan man prøve at udforske kroppens organer i virtual reality - her kan man for eksempel komme ind i lungerne og gennem virtuel reality opleve, hvordan vejrtrækningen er for en sund lunge og en KOL-lunge.

Kåring og debat

Klokken 15.30 kåres Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag. Her er de fem sosu'er Aila Hyllested, Bhadri Maya Dahal, Mie Jensen, Sara Christiansen og Thomas Skytte-Hansen nomineret, og de vil alle blive hyldet på scenen, inden vinderen kåres.

Derefter står den på politisk topmøde fra klokken 16-18.

Her deltager ældreminister Astrid Krag sammen med blandt andre Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, Jane Heitmann, ældreordfører i Venstre, Jes Søgaard, sundhedsøkonom, og Christina Bank, næstformand i FOA Odense. Derudover deltager også flere fynske borgmestre. Til debat er blandt andet, hvordan vi skaffer flere ansatte i ældreplejen, om robotter og udenlandsk arbejdskraft er vejen frem, og om de rigeste selv skal betale for hjælp og pleje.

Der er gratis adgang og åbent for alle til det åbne hus og kåringen af Fyns bedste sosu.

Men du kan stadig være med, selv om du ikke har mulighed for at dukke op på Social- og Sundhedsskolen, Blangstedgårdsvej 4 i Odense. I løbet af eftermiddagen vil vi nemlig rapportere fra begivenhederne på skolen. Derfor vil du senere kunne se en video fra kåringen af Fyns bedste sosu og se et interview med vinderen.

I samarbejde med TV2 Fyn sender vi debatmødet direkte på fyens.dk fra klokken 16. Vil du selv være til stede i salen, skal du reservere en gratis billet på avisfordele.dk.

Mest læste

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris