Annonce
OB

Hobro-OB spillede uafgjort: Se live-analyse af kampen her

Ryan Johnson Laursen, Mohammed Kudus og målmand Oliver Christensen under Superligakampen mellem FC Nordsjælland og OB i Right to Dream Park i Farum i fredags. OB tabte 0-1, og dermed er der pres på OB før aftenens match i Hobro. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
OB står ved en skillevej i fredagens aftenmatch mod en af sæsonens overraskelser i Superligaen.

FODBOLD: Når OB klokken 19.00 løber ind på DS Arena i Hobro, står de stribede ved det, som ligner en skillevej.

Efter seks runder har OB hentet tre sejre og tre nederlag. Det er simpel filosofi for gustne rørhøns, at resultatet i Hobro vil præge omverdenens indtryk af OB's sæsonstart, der på mange måder har været lovende.

Men det hjælper jo ikke, hvis OB skranter i tabellen.

Hobro har kun tabt én af seks kampe og råder over en stærk offensiv med aggressive typer som Sabbi, Kirkevold og Babayan. Samtidig har hjemmeholdet bevaret det fysiske og fighterprægede snit, som har etableret klubben i Superligaen.

Og hjemme i hulen på Amerikavej er Hobro altid en magt, der bæres godt frem af publikum, så der venter givet OB en habil udfordring, hvor man dog kan håbe på, at gæsternes formodentlige fordele i kombinationsspillet kan bære holdet frem til et resultat.

Følg med i live-opdateringen her - fra klokken 19.00,

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce