Annonce
OB

Følg med live: OB under pres i Silkeborg

OB skal i den grad op på stikkerne i Jysk Park i aften, hvor fynboerne er gæst hos bundholdet Silkeborg. Her prøver Anders K. Jacobsen i en kamp i foråret sidste år at stoppe Silkeborgs daværende dynamo Sammy Skytte. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fynboerne er gæst hos bundholdet, der både hungrer og tørster efter sæsponens første sejr i Superligaen, når kapen fløjtes op klokken 19.00. følg med her på live-opdateringen.

FODBOLD: OB fik en lovende sæsonstart og placerede sig ret hurtigt i top-seks feltet, men den status er forduftet inden aftenens kamp i Silkeborg, hvor hjemmeholdet brænder efter at få sæsonens første sejr.

Efter pausen på grund af landskampene er det usikkert at bedømme holdenes rytme og form, og tilmed skal der spilles på kunstgræs, hvor Silkeborgs teknisk betonede spillere normalt har en force.

Dog besidder OB også en del tekniske spillere, der ikke bør være udfordret af kunstgræsset.

Silkeborg har på sidstepladsen kun fået tre points i de første otte kampe, men har dog scoret lige så mange mål - nemlig 10 - som OB, der ligger på ottendepladsen med 11 points.

Men Silkeborg har vist stigende form og bedre spil i de seneste kampe, og måske skulle holdet bare efter oprykningen vænne sig til det højere tempo, og træner Kent Nielsen har i hvert fald et tæt kendskab til OB, som var hans forrige trænerstation.

Følg med fra klokken 19.00 i live-opdateringen fra den kamp, der godt kan ligne en jævnbyrdig affære og endda en grum gyser, hvis ikke OB finder ny slagkraft i offensiven.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce