Annonce
forside

Følg Kongeskibet Dannebrogs vej mod Svendborg

H.M. Dronning Margrethe besøgte i 2017 Hobro som et led i dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog, Karettur på gågaden og frokost på Hotel Amerika. Arkivfoto: Axel Schütt

Torsdag formiddag den 6. september klokken 10 ankommer Kongeskibet Dannebrog og Hendes Majestæt Dronningen til Svendborg.

Mandag den 3. og tirsdag den 4. september var Hendes Majestæt Dronningen på besøg i Silkeborg, herefter satte hun og Kongeskibet Dannebrog kurs mod Svendborg.

Tirsdag aften sejlede skibet forbi Strib Nordstrand, hvor majestæten fik en ordentlig salut med fra Sophiæodde Saluteringslau og deres syv kanoner. I alt affyrede lauget 27 skud.

Onsdag eftermiddag, lå Kongeskibet Dannebrog nær Lyø, hvor kronprinsparret var på uofficielt besøg i starten af august.

På kortet nedenfor, kan du se, hvor langt skibet er nået på turen mod det sydfynske.

Annonce

Sådan dækker vi

Fyns Amts Avis er med hele vejen, når Hendes Majestæt Dronningen torsdag den 6. og fredag den 7. september besøger Svendborg.

Vi har reportere placeret i hele byen, og på faa.dk kan du i løbet af torsdag og fredag følge besøget i billeder, tekst og video.

Under majestætens karettur gennem byen torsdag formiddag sender vi live på faa.dk.

Har du en fotograf gemt i maven og fanger et royalt øjeblik, må du gerne sende billedet til svendborg@faa.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce