Annonce
forside

Følg Kongeskibet Dannebrogs vej mod Svendborg

H.M. Dronning Margrethe besøgte i 2017 Hobro som et led i dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog, Karettur på gågaden og frokost på Hotel Amerika. Arkivfoto: Axel Schütt

Torsdag formiddag den 6. september klokken 10 ankommer Kongeskibet Dannebrog og Hendes Majestæt Dronningen til Svendborg.

Mandag den 3. og tirsdag den 4. september var Hendes Majestæt Dronningen på besøg i Silkeborg, herefter satte hun og Kongeskibet Dannebrog kurs mod Svendborg.

Tirsdag aften sejlede skibet forbi Strib Nordstrand, hvor majestæten fik en ordentlig salut med fra Sophiæodde Saluteringslau og deres syv kanoner. I alt affyrede lauget 27 skud.

Onsdag eftermiddag, lå Kongeskibet Dannebrog nær Lyø, hvor kronprinsparret var på uofficielt besøg i starten af august.

På kortet nedenfor, kan du se, hvor langt skibet er nået på turen mod det sydfynske.

Annonce

Sådan dækker vi

Fyns Amts Avis er med hele vejen, når Hendes Majestæt Dronningen torsdag den 6. og fredag den 7. september besøger Svendborg.

Vi har reportere placeret i hele byen, og på faa.dk kan du i løbet af torsdag og fredag følge besøget i billeder, tekst og video.

Under majestætens karettur gennem byen torsdag formiddag sender vi live på faa.dk.

Har du en fotograf gemt i maven og fanger et royalt øjeblik, må du gerne sende billedet til svendborg@faa.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];