Annonce
OB

Følg kampen live: OB møder FCM i Herning

Jeppe Tverskov, OB vinder her en duel mod FC Midtjyllands brasilianer Evander i den tabte pokalkamp for nylig i Herning. Tverskov bliver en vigtig brik i aftenens Superliga-kamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
OB går efter for en gangs skyld at få noget med hjem fra MCH Arena i Herning, hvor FC Midtjylland plejer at være en magt. Følg kampen her live, og lige efter kampen serverer duoen Abildtrup & Rasmussen en video-analyse.

Fodbold: OB har rigeligt med dårlige erfaringer i Herning, hvor FC Midtjylland plejer at være en mægtig modstander, der ofte på fysik og direkte spil har undermineret de fynske gæster.

Men det er som bekendt tilladt at vende tendensen, og det vil være stort for OB at hente bare uafgjort i aftenkampen i MCH Arena, hvor der er kickoff klokken 18.00.

OB stiller op uden Casper Nielsen, der er skadet, og Bashkim Kadrii, der er i karantæne, og det er tvivlsomt, om Troels Kløve kan spille, fordi han har ligget syg fredag og lørdag.

Omvendt er FC Midtjyllands lange og giftige angriber Paul Onuachu i karantæne, og dermed slipper OB for at bakse med den uortodokse herre, som ofte er et nyttigt specialvåben for midtjyderne.

Følg med i livebloggen her fra kl. 18.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce