Annonce
OB

Følg kampen live: OB møder FCM i Herning

Jeppe Tverskov, OB vinder her en duel mod FC Midtjyllands brasilianer Evander i den tabte pokalkamp for nylig i Herning. Tverskov bliver en vigtig brik i aftenens Superliga-kamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
OB går efter for en gangs skyld at få noget med hjem fra MCH Arena i Herning, hvor FC Midtjylland plejer at være en magt. Følg kampen her live, og lige efter kampen serverer duoen Abildtrup & Rasmussen en video-analyse.

Fodbold: OB har rigeligt med dårlige erfaringer i Herning, hvor FC Midtjylland plejer at være en mægtig modstander, der ofte på fysik og direkte spil har undermineret de fynske gæster.

Men det er som bekendt tilladt at vende tendensen, og det vil være stort for OB at hente bare uafgjort i aftenkampen i MCH Arena, hvor der er kickoff klokken 18.00.

OB stiller op uden Casper Nielsen, der er skadet, og Bashkim Kadrii, der er i karantæne, og det er tvivlsomt, om Troels Kløve kan spille, fordi han har ligget syg fredag og lørdag.

Omvendt er FC Midtjyllands lange og giftige angriber Paul Onuachu i karantæne, og dermed slipper OB for at bakse med den uortodokse herre, som ofte er et nyttigt specialvåben for midtjyderne.

Følg med i livebloggen her fra kl. 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce