Annonce
Nyborg

Følg juletræstænding på fyens.dk og vind billetter

Onsdag var der travlhed på Torvet i Nyborg, hvor det store juletræ tændes fredag eftermiddag. Foto: Kasper Riggelsen
Der er både lokale nisser, et middelalderligt hornorkester og en glad borgmester, når det fredag eftermiddag er blevet tid til den store jule- og vintertræstænding. Ved samme lejlighed indvies Torvet i Nyborg. Du kan følge det hele live på fyens.dk.
Annonce

Østfyn: Normalt samles op mod 1000 mennesker til den årlige juletræstænding i Nyborg.

Den går ikke i en corona-tid. Derfor er gode, lokale kræfter gået sammen om at sende en halv times live-transmission fra Torvet fredag mellem klokken 16.30 og klokken 17.

Ud over at se lysene bliver tændt i både Nyborg, Ørbæk og Ullerslev kan du blandt meget andet opleve den officielle indvielse af det nye torv i Nyborg.

Du kan følge det hele på fyens.dk, og det er god grund til at være opmærksom fra start til slut. Som en ekstra gimmick har Nyborg Kommune nemlig valgt at sætte to VIP-billetter på højkant til Tour de France, der som bekendt lægger vejen forbi Nyborg i 2022.

Sådan ser programmet ud

Middelalderligt Hornorkester

Vi sender live fra Ullerslev

Vi sender live fra Ørbæk

Peters Jul ’Den Gamle Jul’ fra Nyborg

Interview om Torvets historie og betydning

Indvielse af Torvet med borgmester Kenneth Muhs

Juletræet tændes i Ørbæk og en scene fra Peters Jule

Vintertræ tændes i Ullerslev og en scene fra Peters Jul

Juletræet og den øvrige julebelysning i byens gader tændes i Nyborg

Middelalderligt Hornorkester

Bemærk: Det er ikke muligt at være fysisk til stede, hverken i Nyborg, Ørbæk eller Ullerslev. I stedet kan man følge med på fyens.dk og på kommunens facebookside fredag mellem klokken 16.30 og klokken 17.

Alt, hvad du skal gøre, er at tælle nisser undervejs i udsendelsen. Og så ellers sende det rigtige svar til kommunen inden den 16. december - enten på mail eller i brevform.

Det vil også være en god ide at skrue op for lyden på mobilen eller den bærbare computer, når du alligevel har sat dig til rette derhjemme.

Ellers går du glip af det middelalderlige hornorkester, der både åbner og lukker transmissionen. For slet ikke at tale om, når voldspillerne opfører udvalgte dele af "Peters Jul", eller når borgmester Kenneth Muhs (V) erklærer Torvet for åbent.

Også Mette Ladegaard Thøgersen fra Østfyns Museer og Ulrik Nielsen, formand for Nyborg Handel, vil sætte ord på torvets betydning, før det er blevet tid til det, vi alle har ventet på: At lysene tændes.

I løbet af udsendelsen vil der blive stillet om til både Ørbæk og Ullerslev, men vi slutter tilbage på Torvet i Nyborg, hvor borgmesteren får hjælp til at tænde juletræet af to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce