Annonce
Nordfyn

Født til dans: Aksel har i 40 år givet folkedansere sved på panden

På øveaftener danser folkedanserne i deres almindelige tøj, men ved opvisninger og andre festlige lejligheder bruger de folkedragt. En del af medlemmerne har deres egen dragt, menn foreningen råder også over en del dragter. Arkivfoto: Christina Jacobsen
Otterup Folkedansere holder jubilæumsreception for Aksel Rasmussen, der har været instruktør i 40 år - plus det løse.
Annonce

Otterup: Man kan ikke beskylde lederne i Otterup Folkedansere for at være ustabile og rende af pladsen i utide.

Sidste år i november blev formanden, Carl Nielsen, fejret for at have været formand i 40 år, og lørdag den 26. oktober markerer folkedanserne, at Aksel Rasmussen har været deres instruktør i 40 år.

Hvis det skal være helt rigtigt, er det faktisk mere end 50 år, at Aksel Rasmussen har danset foran, men han blev først officielt registreret som leder/instruktør for 40 år siden.

Aksel Rasmussen er nærmest født ind i Otterup Folkedansere, for hans forældre var med til at starte foreningen i 1935. Og lille Aksel kom med til danseaftenerne, fra han var syv-otte år, fortæller han, der i dag er blevet 84 år og gerne fortsætter som instruktør, "så længe de vil have mig, som jeg er."

Annonce

Børnepause i nogle år

Da Aksel Rasmussen var 23 år, manglede foreningen både en leder (instruktør) og en formand, så det blev han i de næste 11 år.

- Men så kom der et par børn til, og så holdt vi (han og hustruen Lisbeth) pause frem til '77 eller 78', fortæller han, der kort tid efter, parret havde genoptaget dansen, måtte træde til som vikar for den daværende leder, Henry Hansen, der blev syg.

I foreningens protokol står skrevet, at Aksel Rasmussen den 17. september fik overdraget ansvaret som leder/instruktør for foreningens medlemmer. Og det ansvar har han altså båret siden.

Otterup Folkedansere øver hver torsdag aften i kælderen på Sletten Skole i Skolegade. Som regel er de nok til at holde gang i tre kvadriller, og da man uden at fornærme nogen kan sige, at de fleste er pænt oppe i alderen, er der ofte nogle "ekstra", der er klar til at træde til, hvis andre har brug for en pause.

Folkedanserne fejrer Aksel Rasmussen i forbindelse med efterårsfesten ved en åben reception i kantinen på Sletten Skole i Skolegade. Og det foregår lørdag den 26. oktober fra klokken 16 til 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce